Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul a decis cum vor fi reorganizate ministerele

Guvernul a decis înfiinţarea a şapte ministere prin reorganizarea unora din vechiul Cabinet şi prin preluarea activităţii altor instituţii, printr-o OUG adoptată în prima şedinţă a noului Guvern Boc.
Astfel, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri se înfiinţează prin reorganizarea Ministerului Economiei şi preluarea activităţilor de comerţ, întreprinderi mici şi mijlocii şi mediu de afaceri şi a structurilor specializate în aceste domenii de la fostul Minister al IMM-urilor, care se desfiinţează.
Ministerul Mediului şi Pădurilor se înfiinţează prin reorganizarea Ministerului Mediului şi prin preluarea activităţii privind pădurile şi a structurilor specializate de la MAPDR.
Tot astfel, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale se înfiinţează prin reorganizarea MAPDR.
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se înfiinţează prin reorganizarea fostului MDRL şi prin preluarea activităţii şi structurilor specializate în domeniul turismului de la Ministerul Turismului, care se desfiinţează.
Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional se reorganizează, la fel ca şi Ministerul Justiţiei, care revine astfel la vechea denumire.
Ministerul Educaţiei, Cercetării , Tineretului şi Sportului se înfiinţează prin reorganizarea fostului MECI şi prin preluarea activităţii privind tineretul şi sportul şi a structurilor specializate în aceste domenii de la Ministerul Tineretului şi Sportului, care se desfiinţează.
Totodată, se înfiinţează Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, ca structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, în coordonarea primului-ministru, prin preluarea aparatului de lucru al fostului Departament pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE.
Ministerele nou înfiinţate preiau în mod corespunzător toate drepturile şi obligaţiile instituţiei desfiinţate ori ale structurii sau activităţii din domeniile preluate. Efectuarea modificărilor în execuţia bugetului de stat pe anul 2010, în condiţiile OUG de reorganizare, se va face de către ordonatorii principali de credite în baza protocoalelor de predare-preluare şi a precizărilor MFP.
OUG privind stabilirea unor măsuri de reorganizare în cadrul administraţiei publice centrale, adoptată de Guvern la 23 decembrie, mai prevede că numărul maxim de posturi al aparatului de lucru al Guvernului se majorează cu numărul de posturi necesare reîncadrării dispuse prin titluri executorii.
Categorie articol: 

Comentarii