Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Guvernul de la Chisinau, sfatuit sa accepte deschiderea a inca doua consulate romanesti

Partidul Social-Liberal din Republica Moldova a cerut Guvernului de la Chisinau sa accepte propunerea Bucurestiului de deschidere a doua consulate romanesti la Cahul si Balti, pentru facilitarea obtinerii vizelor de catre cetatenii moldoveni, relateaza BASA-press.
In plus, deputatii social-liberali din Republica Moldova propun convocarea in sedinta extraordinara a Parlamentului de la Chisinau pentru a analiza situatia creata dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, motiv pentru care cetatenii moldoveni au nevoie de vize la intrarea in Romania.
Grupul politic condus de Oleg Serebrian a cerut Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene sa dea curs urgent solicitarii Bucurestiului de deschidere a oficiilor consulare la Balti si Cahul, lucru care ar duce la "imbunatatirea procesului de eliberare a vizelor romanesti pentru cetatenii moldoveni".
"Responsabilitatea pentru situatia creata o poarta exclusiv autoritatile comuniste, din cauza respingerii repetate a ofertelor Romaniei privind sincronizarea procesului de aderare pentru ambele state si a provocarii conflictelor diplomatice artificiale, tergiversind deschiderea de oficii consulare la Balti si Cahul", subliniaza comunicatul PSL.
Odata cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana la inceputul acestui an, Republica Moldova a devenit vecin extern al Uniunii. O consecinta imediata a acestei situatii este introducerea regimului de vize la intrarea in Romania.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii