Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gusa: PIN ar colabora post-electoral cu un PSD reformat

PIN ar putea colabora post-electoral cu un PSD reformat de noua generatie condusa de Mircea Geoana, "grupul de la Cluj", Victor Ponta sau Daciana Sirbu, a anuntat, duminica, liderul PIN, Cozmin Gusa.
Gusa a declarat, intr-o conferinta de presa, ca ia in considerare varianta colaborarii cu "un PSD in varianta reformata". El a aratat ca PSD poate fi reformat de "noua generatie", reprezentata de Mircea Geoana, "grupul de la Cluj", Victor Ponta si Daciana Sirbu.
"Daca PSD se reformeaza si dispar acei lideri santajabili, poate sa existe din secunda 2 o posibilitate de colaborare si un limbaj comun", a adaugat Gusa.
El a precizat ca, desi PIN vrea sa adere la Partidul Socialistilor Europeni, din care face parte si PSD, cei din PES nu "forteaza" PIN la vreo alianta cu PSD, dar ca este "o cutuma europeana" sa existe un dialog intre formatiunile care isi revendica aceesi doctrina politica.
Gusa a exclus eventuale colaborari politice cu cele patru partide membre ale coalitiei de guvernamint, dar si cu PRM, pentru ca "Vadim este trompeta lui Basescu", sau cu PNG, Gigi Becali fiind considerat a fi "a doua trompeta a lui Basescu".
Deputatul l-a catalogat pe Dan Radu Rusanu drept "un Hrebenciuc al liberalilor, cu diferenta ca Hrebenciuc e mai destept", iar pe democratul Radu Berceanu ca fiind "un Dan Ioan Popescu al Aliantei, doar ca DIP e mai destept".
Pe de alta parte, Cozmin Gusa a sustinut ca partidele de la guvernare "nu au legitimitatea" sa initieze alegeri anticipate decit in conditiile in care "fac efortul de a rezolva dosarul fraudarii alegerilor din 2004" si "dupa ce isi rezolva problema reformeri interne".
Liderul PIN a spus ca actuala guvernare, "cu berceni, cu videni, cu ruseni, cu blagi", a fost un "experiment nereusit".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii