Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gusa anunta surprize surprize de la CNSAS

Presedintele PIN, Cozmin Gusa, a declarat ieri ca "cel putin doi fosti premieri", ministri, precum si membri din conducerea UDMR vor fi "loviti", pina In toamna, de dezvaluirile CNSAS care vor confirma colaborarea lor cu fosta politie politica.
"In perioada urmatoare cred ca vor aparea deja informatii. Dupa cunostintele mele sint cel putin doi fosti prim-ministri care vor fi loviti de catre aceste dezvaluiri ale CNSAS pe baza noilor dosare pe care CNSAS" le-a primit din arhivele SRI, a spus Gusa.
Intrebat daca cei "loviti" de deciziile CNSAS ar putea fi actualul consilier prezidential PNL Theodor Stolojan si fostul prim-ministru PSD Adrian Nastase, presedintele PIN a replicat ca "si Nicolae Vacaroiu a fost prim-ministru".
El a refuzat sa precizeze numele acestora, dar a spus ca unii dintre ei sint parlamentari In acest moment si au calitatea de a fi verificati.
"Din informatiile pe care le am, se pare ca mare parte din conducerea UDMR, Incepind de la nivelul cel mai de sus, va fi lovita de aceste dezvaluiri de la CNSAS legate de colaborarea cu fost securitate, precum si citiva dintre actualii ministri", a declarat Cozmin Gusa.
In plus, Gusa a mai apreciat ca "ofensiva" din ultima vreme a CNSAS Impotriva jurnalistilor si a conducatorilor Bisericii Ortodoxe din Romania este "o manipulare din partea politicienilor care se simt vizati de activitatea CNSAS si o deturnare a activitatii Colegiului".
Reprezentantii mass-media si preotii ortodoxi ar putea fi verificati de CNSAS, potrivit liderului PIN, dar numai dupa ce au fost "analizata si purificata" clasa politica.
"Sursa mea este o sursa echivalenta surselor pe care le are Stejarel Olaru", a afirmat presedintele PIN, Intrebat fiind de unde provin aceste date.
Liderul PIN a reiterat ca, In ianuarie 2005, a primit informatii potrivit carora peste o suta de parlamentari au fost colaboratori ai fostei Securitati. El a refuzat sa precizeze sursa acestor informatii sau nume din aceste liste, dar a spus ca aceleasi date au ajuns si la presedintele Traian Basescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii