Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VIDEO: Gunoi neridicat cu săptămânile la casele de pe «Regală». Brai-Cata susţine că sectorul a fost preluat de ECO

• brăileanca Ana-Maria Tudor ne-a sesizat revoltată faptul că în curtea casei în care locuieşte pe Strada Mihai Eminescu zace de două săptămâni un maldăr de gunoaie, unde dau năvală câinii şi şobolanii • asta în condiţiile în care familia sa şi-a plătit taxele la zi • motivul întârzierii, suspectează femeia, este o grevă a angajaţilor “Brai-Cata”, care nu şi-au mai primit salariile de vreo câteva săptămâni • brăileanca a şi filmat un singur măturător al operatorului de salubritate, în timp ce lucra, ieri, pe strada Mihai Eminescu • acesta a recunoscut că nu şi-a mai primit leafa de ceva timp • conducerea societăţii ne-a precizat că sectorul respectiv a fost preluat de “ECO” de la finele lunii februarie

 

Situaţia operatorului de salubritate SC “Brai-Cata” pare să fie una din ce în ce mai problematică în oraşul nostru, astfel că există deja sesizări privind întârzieri extrem de lungi la ridicarea gunoiului menajer, chiar şi în Centrul Istoric al oraşului. Revoltată, brăileanca Ana-Maria Tudor ne-a povestit, ieri, că în casa în care locuieşte pe strada Mihai Eminescu (nr. 53 - loc unde ar sta 21 de familii cu vreo 11 copii), gunoiul nu a mai fost ridicat de operatorii de salubritate “Brai-Cata” de două săptămâni. Femeia ne-a pus la dispoziţie fotografii cu maldărul de gunoaie care s-a adunat în curtea casei, dar şi filmări pentru a-şi dovedi acuzaţiile. Aceasta ne-a precizat că îşi plăteşte taxele la zi şi nu i se pare corect să fie pusă într-o astfel de situaţie. Cu atât mai mult cu cât în ultimele zile curtea a fost năpădită de şobolani şi câini care vin în zona unde zac depozitaţi sacii cu gunoi menajer.

Brăileanca ne-a precizat că a ajuns la concluzia că toată problema ar porni de la o grevă a angajaţilor societăţii, care nu şi-au mai primit salariile de câteva săptămâni bune. Mai mult, aceasta chiar a filmat, ieri, un singur măturător stradal care presta pe strada Mihai Eminescu, iar persoana respectivă a recunoscut că nu i-a mai fost plătit salariul de către “Brai-Cata”.

“Să vedeţi cât de mult gunoi este! Nu sunt numai eu supărată de problema asta. Şi vecinii ar avea mai multe de sus. Acolo locuim mai multe familii. Vreo 21 în total. În partea de sus, suntem toţi cu plata gunoiului la zi. Nu ştiu ceilalţi din curte. Dar mai sunt încă vreo 3 - 4 vecini de jos, care de asemenea sunt cu gunoiul la zi. Eu îi înţeleg pe ei că fac grevă, dar ştiţi câţi şobolani avem?! Şi avem copii mici acolo. Să vină să ne ia gunoiul care s-a adunat în curte de atâta timp. Nu este normal! Eu sunt cu taxele la zi. Deja se adună şobolani, câini care răscolesc în gunoaie. Nu se poate!”, a declarat revoltată femeia.

 

Conducerea «Brai-Cata» susţine că sectorul a ajuns acum la «ECO»

Redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” au luat legătura cu reprezentanţii societăţii “Brai-Cata” privind sesizarea brăilencei. Managerul general Bogdan Constantinescu ne-a solicitat o sesizare în scris şi ulterior ne-a informat puţin înainte de închiderea ediţiei print de ieri a cotidianului nostru, că Strada Mihai Eminescu a fost preluată de operatorul SC “ECO” SA încă de la finele lunii trecute. Acesta a afirmat că nu cunoaşte motivele pentru care operatorul respectiv nu a efectuat colectarea deşeurilor. Mai mult, Constantinescu a ţinut să puncteze că în prezent “Brai-Cata” prestează în regim normal pe toate zonele arondate din Brăila.

Referitor la sesizarea dumneavoastră va comunicam următoarele: Ultima colectare a deşeurilor municipale din Strada Mihai Eminescu, nr. 53, adresa înscrisă în sesizarea dumneavoastră a fost prevăzută în programul de lucru al societăţii noastre în data de 26.02.2019 având colectare săptămânală conform graficelor de colectare de la populaţie, gospodării  individuale. Începând cu data de 28.02.2019, prestarea serviciului de colectare deşeuri municipale din gospodării individuale populaţie din zona menţionată de dumneavoastră a fost arondată SC ECO SA conform adreselor Primăriei Brăila numărul 6384/27.02.2019 şi numărul 4907/04.03.2019. Pentru stabilirea zilelor de colectare vă rugăm să îndrumaţi persoana care a depus sesizarea către SC ECO SA, societatea noastră nu cunoaşte motivul pentru care până la această dată SC ECO SA nu a efectuat colectarea deşeurilor. Menţionăm că la această dată societatea noastră prestează în regim normal pe toate zonele arondate”, a declarat Constantinescu.

Reamintim că primarul Marian Dragomir a precizat la cea mai recentă şedinţă ordinară a CLM Brăila că societatea “Brai-Cata” are o mare problemă la capitolul plăţii salariilor angajaţilor. Acesta chiar a punctat că pe unele dintre sectoarele din oraş repartizate societăţii în cauză, au început deja să presteze ceilalţi doi operatori de salubritate: ECO şi RER. Edilul-şef a mai adăugat că dacă “Brai-Cata” va intra în faliment sau în insolvenţă, municipalitatea se va vedea nevoită să revizuiască planul privind operatorii de salubritate.

De altfel, nu este prima dată când salariaţii operatorului de salubritate “Brai-Cata” s-au plâns că nu şi-au primit salariile. Anul trecut aceştia chiar au organizat un protest spontant în apropierea Primăriei. De asemenea, câţiva dintre aceştia s-au plâns şi în acest an că nu li s-au dau banii la timp şi că sunt din nou întârzieri la plata salariilor.

Vom reveni.

 
Categorie articol: 

Comentarii