Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grupul norvegian "Aker ASA", pierderi de 154,1 milioane dolari

Grupul industrial "Aker ASA", din Norvegia, a raportat in trimestrul al treilea pierderi de 1,07 miliarde coroane norvegiene (154,1 milioane dolari), comparativ cu un profit net de 200 milioane coroane (28,7 milioane dolari) in intervalul similar din 2007. Totodata, presedintele si directorul general au anuntat ca vor demisiona pina la sfirsitul anului.
Actualul presedinte, Leif-Arne Langoy, va fi inlocuit de Kjell Inge Roekke, cel mai important actionar al grupului.
Valoarea activelor "Aker ASA" a coborit la 25,6 miliarde de coroane (3,67 miliarde dolari), comparativ cu 33,3 miliarde coroane (4,77 miliarde dolari) la finele trimestrului al treilea din 2007.
"Situatia financiara a "Aker" ramine solida, in pofida situatiei de pe piata", a precizat conducerea grupului. Cel mai important activ al "Aker" este reprezentat de o participatie de 40% la compania "Aker Solutions" care ofera servicii de inginerie si constructii. "Economia mondiala se confrunta cu cele mai profunde schimbari din ultimele generatii. Acesta situatie ar putea afecta pietele pe care activeaza companiile "Aker" pe termen scurt si mediu", se arata intr-un comunicat al grupului.
In Romania, "Aker ASA" are o participatie minoritara la compania "Aker Yards", care detine prin subsidiara "Aker Brattvaag", 70% din actiunile santierelor navale din Braila si Tulcea.
"Aker Yards" s-a desprins din grupul "Aker ASA" in 2007, dupa ce pachetul majoritar a fost achizitionat de coreeni de la STX.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii