Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grupul de retail finlandez Rautakirja vrea sa-si deschida un magazin si la Braila

Retailerul finlandez "Rautakirja", parte a "SanomaWSOY" si proprietar al "Hiparion Distribution" SA a anuntat ca isi extinde operatiunile in Romania, prin stabilirea propriei sale retele de retail "R-KIOSK". Noul concept de chioscuri va fi lansat prin deschiderea primei locatii in Bucuresti, pina la finele anului preconizind extinderea si in alte orase, fiind nominalizata aici si Braila, alaturi de Calarasi, Craiova, Constanta, Pitesti, Ploiesti si Sibiu.
Pentru perioada 2008 - 2009 investitia atinge 4 milioane de euro, planurile strategice prevazind deschiderea in 2008 a 30 magazine sub brand-ul "R-kiosk", numarul acestora urmind sa depaseasca 100 pina la finele lui 2009.
Conceptual, magazinele sint create ca amplasamente stradale, dar si in incinta unor centre comerciale. Suprafata utila este de circa 45 - 70 metri patrati unde vor fi comercializate ziare, reviste, tigari, cartele pre-paid, carti, CD-uri, DVD-uri, bilete loto, bauturi, snacks-uri, dulciuri, precum si produse alimentare fast-food.
In prezent, in Finlanda exista 720 de magazine de tip "R-kiosk". Pe linga acestea, compania mai detine 200 chioscuri in Estonia, 390 in Letonia, 470 in Lituania si 150 in Rusia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii