Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grup infractional cu 30 de furturi pe "cartea de vizita"

Patru minori, trei din Braila si unul din Neamt, s-au dovedit a fi "maestri" in furturi din societati comerciale, reusind sa-si cladeasca, in aproximativ un an, un palmares de 30 de astfel de fapte. Initial, politistii braileni le-au probat 16 dintre aceste furturi, comise in perioada aprilie 2005 - mai 2006 atit in Braila, cit si in Galati, pentru care instanta de judecata a emis mandate de arestare preventiva in luna mai.
Dupa citeva luni de cercetari, politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale le-au mai probat autorilor, in timp ce se aflau in arest preventiv, alte 14 furturi. Oamenii legii au stabilit ca Dragos Stelian M. (17 ani), Ionut Lucian C. (17 ani), Cosmin Cristian M. (16 ani), toti din Braila si Mihai Alexandru M. (16 ani), din orasul Roman, judetul Neamt au patruns prin efractie, In perioada martie - aprilie 2006, In incinta a 14 societati comerciale cu sediile In Braila, de unde au sustras bunuri In valoare totala de 28.000 lei, In special, pachete cu tigari.
"Cauzele au fost Inregistrate, initial, cu autori necunoscuti. Prejudiciul a fost recuperat In proportie de 5%. De asemenea, s-a mai stabilit ca o parte din bunurile sustrase le-au vindut lui Viorel T. (29 de ani), din Braila, care stia de provenienta acestora. Si In cazul lui s-a Intocmit dosar penal, pentru complicitate la furt calificat. Impotriva sa s-a propus Inceperea urmaririi penale", ne-a precizat agent sef jenel Sogor, purtator de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii