Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grup de tineri adunaţi grămadă în scara unui bloc din cartier Progresul. Poliţiştii şi jandarmii au intervenit

* într-o sesizare transmisă redacţiei, o cititoare s-a plâns de faptul că la un bloc de pe strada Industriei se adună frecvent mai mulţi tineri, ceea ce reprezintă un pericol * oamenii care încearcă sa intre sau să iasă din scară reușesc cu greu să treacă, asta pentru că tinerii stau unul lângă altul, fără măşti şi fără a se gândi la riscuri * poliţiştii au intervenit şi i-au sancţionat

 

 

 

Sesizare a unei brăilence îngrijorate. Locatarii unui bloc din cartier Progresul sunt deranjaţi frecvent de un grup format din mai mulţi tineri. Aceştia se tot adună în înteriorul scării, astfel că locatarii sunt nevoiţi să se îngrămădească printre ei, pentru a putea trece. În plus, tinerii stăteau unul lângă altul, ceea ce reprezenta un pericol, mai ales că  au fost împuse anumite reguli ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii COVID, adică distanţarea socială şi purtarea măştii în spaţii închise. Poliţiştii şi jandarmii au intervenit.

O sesizare în acest sens a fost transmisă şi redactorilor Obiectiv- Vocea Brăilei, de către o cititoare. Brăileanca E. P. a transmis câteva rânduri jurnaliştilor şi aceştia au făcut investigaţii, aflând că oamenii legii i-au pus la punct pe tinerii obișnuiţi să se adune grămadă, în scara blocului, fără a se gândi la riscuri. „Ce se poate face în pandemie, când la scara blocului stau 20 de adolescenţi în fiecare seară la scară, fără mască sau distanşare socială. Noi nu putem ieşi din casă din cauza lor pentru că stau unul lângă altul. Brăila, str industriei nr. 15 bl 12 scara 4. Stau în interior”, ne-a scris femeia.

Am solicitat date la Poliţie şi Jandarmerie şi ni s-a transmis că această situaţie a fost semnalată şi deja s-au luat măsuri. Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, la data de 19 mai, au fost semnalate aspectele respective, la faţa locului deplasându-se poliţiştii şi jandarmii care au depistat 6 tineri, cu vârste curpinse între 14 şi 18 ani, din municipiul Brăila. „Cu această ocazie, poliţiştii au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale , pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Totodată, menţionăm faptul că aspectele sesizate rămân în atenţia noastră, în scopul prevenirii şi combaterii încălcării prevederilor legale”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

După cum ne-au spus poliţiştii, în urma acţiunii de control în zona indicată au fost aplicate 5 avertismente şi o amendă în valoare de 200 lei.
Categorie articol: 

Comentarii