Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gripa nouă închide Facultatea de Inginerie

* suspendarea cursurilor a fost prelungită până pe 13 noiembrie * decizia a fost luată ieri dimineaţă * cadrele didactice se tem că nu vor fi plătite pe perioada suspendării cursurilor * gripa nouă a bulversat activitatea din Facultatea de Inginerie, examenele parţiale planificate fiind amânate

Studenţii de la Facultatea de Inginerie au intrat vineri în vacanţă forţată din cauza gripei noi, deşi aici nu s-a înregistrat niciun caz de îmbolnăvire. Însă, pentru că facultatea brăileană se supune normelor Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi, unde a fost confimat un caz de gripă nouă, şi studenţii nostri vor intra in vacanţă.
Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute, din cauza unei studente din Republica Moldova, suspectă de gripa nouă, cursurile Universităţii "Dunărea de Jos" Galaţi s-au suspendat timp de trei zile, perioadă în care s-au dezinfectat clădirile instituţiei. Cum suspiciunea s-a adeverit, începerea cursurilor la universitate s-a amânat cu o săptămână. Acestor norme li se supune şi Facultatea de Inginerie Brăila.
"Pentru că acea suspiciune s-a confirmat, este nevoie de intensificarea dezinfectării din clădire, astfel că s-a prelungit suspendarea cursurilor. Noi, la Brăila, nu avem niciun caz de îmbolnăvire, dar ne supunem aceloraşi reguli şi, ca urmare, suspendăm cursurile", a precizat decanul conf. univ. dr. ig. ec. Adrian Goanţă. Cum hotărârea de prelungire a suspendării a fost luată abia duminică dimineaţă, studenţii vor afla din afişe abia luni dimineaţă că nu fac cursuri toată săptămâna.
La Brăila, pe lângă dezinfectarea sălilor de clasă, mânerele uşilor au fost înfăşurate în tifon îmbibat cu o substanţă dezinfectantă. Portarul are misiunea de a verifica în permanenţă tifonul şi când acesta se usucă să picure din nou substanţă. De asemenea, orice cadru didactic care va intra în contact cu publicul va trebui să poarte mască de protecţie. Gripa nouă a bulversat activitatea din Facultatea de Inginerie, examenele parţiale planificate fiind amânate.
Deşi, oficial, nu s-a pomenit nimic de o eventuală neplată a cadrelor didactice în această perioadă, acestea deja se gândesc la această posibilitate şi sunt nemulţumite că măsura este ascunsă în spatele gripei noi. Decanul facultăţii, conf. univ. dr. ec. Adrian Goanţă, spune că oficial nu a vorbit nimeni despre concediu fără plată pentru profesori, dar că atâta timp cât în şcoală se vor desfăşura celelalte activităţi de cercetare, aceste ore efectuate ar trebui plătite. Dacă orele neefectuate aferente cursurilor şi seminariilor vor fi plătite sau nu se va vedea pe 15 decembrie, când se vor da salariile cadrelor didactice.
Like / Share

Comentarii