Mergi la conţinutul principal

Grijă mare la poşete şi buzunare, când ieşiţi la cumpărături!

poliţiştii revin cu recomandări, pentru a-i ajuta pe brăileni să se ferească de hoţi • asta pentru că sunt mulţi indivizi care stau cu ochii pe genţi, borsete sau buzunare, mai ales în pieţe şi magazine aglomerate 

 

Hoţii de poşete, borsete şi din buzunare stau permanent la pândă, mai ales în pieţe şi magazine, unde este aglomeraţia mai mare. Indivizi puşi pe furat profită de orice moment de neatenţie al oamenilor. Pentru a preveni situaţiile nedorite, poliţiştii brăileni revin cu recomandări.

Astfel, în urmă cu două zile, poliţiştii de proximitate, împreună cu cei de la prevenirea criminalităţii, au desfăşurat o acţiune, chiar în pieţele din municipiu, pentru prevenirea infracţiunilor de furt din buzunare şi genţi. S-au purtat discuţii cu 300 de persoane, cu preponderenţă cu cele vârstnice, ocazie cu care acestea au fost informate cu privire la modurile de operare ale infractorilor. Polţiştii au oferit şi pliante cu sfaturi utile. “Feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii pentru a plăti cumpărăturile; când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit; nu aşezaţi niciodată geanta în coşul de cumpărături; nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc; urmăriţi cu atenţie persoanele care transportă obiecte de îmbrăcăminte sau plase goale pe mână - un hoţ se foloseşte de astfel de obiecte când „operează”, ca să-şi ascundă mâna de privirile celor din jur”, atenţionează poliţiştii.

Furturile se comit nu numai în pieţe ci şi în mijloacele de transport, unde aglomeraţia este la fel de mare. Oamenii au fost sfătuiţi să schimbe locul în autobuz sau tramvai, dacă se simt înconjuraţi de persoane dubioase, geanta sau poşeta trebuie poziţionate în faţă, eventual între corp şi un element fix din vehicul, pentru mai multă siguranţă. Persoanele care stau pe scaune trebuie să ţină bagajele în braţe şi în niciun caz spre exterior ori spre vecinul de scaun. Portofelul, banii sau telefonul mobil nu trebuie purtate în buzunarul de la spatele pantalonilor sau în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cel mai des vizitate de către hoţi. Cei care circulă la ore târzii cu mijloace de transport, când sunt mai puţini călători, trebuie să se aşeze cât mai aproape de conducătorul auto sau alţi pasageri care inspiră încredere.

Atacurile se dau şi în stradă aşa că brăilenii trebuie să aibă grijă de genţi sau telefoane mobile şi atunci când ies la plimbare, mai ales când este seară. Persoanele care vă abordează sub diferite pretexte sau încearcă să distragă atenţia, trebuie ignorate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro