Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Griffiths mai are nevoie de timp pentru a se adapta"

Antrenorul echipei Rapid, Razvan Lucescu, a declarat, luni seara, la revenirea giulestenilor din turneul de pregatire din Elvetia, ca atacantul Ryan Griffiths, achizitionat de la FC National, mai are nevoie de timp pentru a se adapta la sistemul de joc si la pretentiile "alb-visiniilor".
"Griffiths este un jucator disciplinat, foarte serios, profesionist, dar are nevoie sa fie inteles de ceilalti jucatori si ca el sa-i inteleaga pe colegi. El vine si de la un sistem de joc total diferit si de la niste pretentii mai mici, deci are nevoie de timp sa se adapteze. Cu siguranta intr-o luna, doua va fi jucatorul care poate ne va ajuta foarte mult", a spus Lucescu, adaugind ca este "mult prea devreme" pentru a putea spune daca atacantul australian este inlocuitorul potrivit pentru Daniel Niculae, transferat la Auxerre.
Tehnicianul rapidist s-a declarat multumit de turneul din Elvetia si a subliniat ca accidentarile suferite de jucatori in aceasta perioada de pregatire nu sint grave, singurul care va fi indisponibil o luna si jumatate fiind fundasul Ionut Rada.
Rugat sa comenteze situatia jucatorului Cristian Sapunaru, al carui transfer de la FC National la Rapid ar putea fi anulat, Razvan Lucescu a spus: "Sapunaru a avut o perioada foarte buna, s-a adaptat bine, s-a integrat foarte repede in colectiv, pare ca este de cinci ani la Rapid. Situatia lui nu e problema mea, ci a conducerii. Cine trebuie sa rezolve acest lucru este conducerea clubului".
La rindul sau, Sapunaru a explicat ca nu intelege de ce transferul sau la Rapid ar putea esua. "Eu stiu doar ca impresarul meu, domnul Victor Becali, are o foaie de la federatie conform careia ma pot transfera oriunde cu semnatura domnului Iacov. Nu inteleg de ce as fi jucatorul Nationalului. Sint al Rapidului", a punctat Sapunaru.
Razvan Lucescu a facut referire si la Cupa Mondiala incheiata duminica si cistigata de Italia, dupa ce a invins, in finala, Franta, cu scorul de 6-4, dupa executarea loviturilor de departajare. "Am simpatizat cu Italia, este fotbalul pe care il apreciez foarte tare. Italia a jucat poate cel mai inteligent la acest campionat mondial, dar cred ca Franta ar fi meritat ieri putin mai mult. Nu trebuie gasite scuze la un jucator ca Zidane, dar poate fi inteles. E om, si orice om poate gresi", a spus Lucescu.
Delegatia rapidista a revenit, luni seara, in Romania, dupa un stagiu de pregatire efectuat in Elvetia. Giulestenii s-au intors la Bucuresti cu o cursa de Milano si au aterizat pe Aeroportul International "Henri Coanda" cu o intirziere de aproape doua ore si jumatate, din cauza unor defectiuni la aeronava. Majoritatea jucatorilor au fost asteptati la aeroport de prietene sau sotii si au plecat cu masinile personale sau cu taxiuri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii