Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Greva de avertisment in toate scolile brailene

Seria grevelor de avertisment, planificate in cascada de federatiile sindicale din tara, incepe azi cu salariatii din Federatia "Spiru Haret", din care face parte si Sindicatul Invatamint Braila (SIB).
Intre orele 11.00 si 13.00, cadrele didactice doar vor supraveghea elevii, nu vor face ore. Presedintele SIB, Valeriu Partene, a precizat ca s-a adoptat aceasta solutie pentru a nu pune in situatii dificile parintii si elevii care nu au avut timpul necesar sa afle de greva de avertisment si sa gaseasca solutii pentru a lua copiii mai devreme de la scoala sau de la gradinite. De fapt, actiunile de protest se vor desfasura de la prima pina la ultima ora a zilei, cind toti angajatii din sistem vor arata ca sint in greva japoneza purtind un ecuson pe care vor fi inscrise doleantele lor si sloganul "O lectie de demnitate".
Cu prilejul prezentarii raportului starii sistemului de invatamint in anul scolar 2007 - 2008 de catre conducerea Inspectoratului Scolar in fata directorilor braileni, presedintele SIB, Valeriu Partene, a rugat directorii sa inteleaga actiunea salariatilor si sa fie alaturi de ei cu sufletul, pentru ca, in final, tot angajati ai acestui sistem sint. Oficial, directorii nu au cum sa sprijine protestele pentru ca reprezinta administratia.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii