Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grevă de avertisment la CSM Brăila

* “Timpul pentru nepăsare a expirat” susţin sindicaliştii după ce au aşteptat în van ca revendicările lor salariale să se rezolve * următoarea măsură de protest va avea loc pe 2 august la Bucureşti

 

 

 

Nemulţumiţi de salariile pe care le primesc, angajaţii Clubului Sportiv Municipal Brăila, au organizat astăzi, între orele 10.00-12.00, o grevă de avertisment. Antrenorii şi personalul administrativ, cei care sunt membri ai Sindicatului Naţional Sport şi Tineret au încetat activitatea şi, în mod civilizat, au protestat timp de două ore în faţa clubului sportiv la care activează, cerându-le şefilor Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) să-şi respecte promisiunile. Iar astfel de acţiuni au avut loc în toată ţara, inclusiv la Piteşti, acolo unde se desfăşoară Campionatele Naţionale de atletism în aer liber ale seniorilor.

“Timpul pentru nepăsare a expirat”, a fost unul dintre afişele pe care le-au avut la ei sindicaliştii de la CSM Brăila.

Iar explicaţia a venit imediat de la lidera de sindicat de la CSM Brăila, Irina Roată.

Am avut deja o întâlnire cu ministrul MTS şi am primit asigurări că totul se rezolvă. Noi am fost fair-play şi am aşteptat însă răbdarea a luat sfârşit. Astăzi am făcut o grevă de avertisment de două ore şi acţiuni asemănătoare au avut loc în toată ţara. Tot mai multe cluburi şi asociaţii sportive, chiar şi federaţii sportive vin alături de noi. Firesc, motivul nostru de nemulţumire îl reprezintă salarizarea. Mai bine de 70% dintre salariaţii MTS au salariu de 1300 lei, indiferent că abia te-ai angajat sau că ai o vechime de 30 de ani, salariul este acelaşi. Nu mi se pare corect. Nu mai avem nici sporul de vechime”, ne-a declarat profesoara Irina Roată.

Lidera de sindicat de la CSM Brăila a spus că pe 2 august acţiunile de protest vor continua cu o nouă grevă de avertisment, dar la Bucureşti, acolo unde vor veni sindicaliştii din ţară. Protestul din capitală va fi urmat de un marş spre Camera Deputaţilor şi Guvern. O parte dintre protestatari vor pleca spre Parlament, iar alţii vor merge la Guvern, unde vor depune revendicările. În acest interval, salariaţii din ţară vor protesta în faţa propriilor instituţii.

O grevă generală este programată pentru 8 august, cu “încetarea totală a activităţii în Sport şi Tineret până la soluţionarea revendicărilor."

 

 

 
Categorie articol: 

Comentarii