Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Greu cu punctele de colectare selectivă la Brăila!

• mulţi locatari aruncă deliberat gunoaiele menajere în tomberoanele destinate deşeurilor reciclabile • zilele trecute, un brăilean supărat că nu poate fura PET-uri din containerele închise în incinta amenajată de “Braicata” în Radu Negru, a înfundat un lacăt cu bucăţi de lemn, pentru ca uşa de acces să rămână deschisă

 

A trecut aproape o lună de la inaugurarea punctului de colectare selectivă a deşeurilor amenajat de firma de salubritate”Braicata” în cartierul Radu Negru, iar modul cum a fost primit de locatarii zonei nu demonstrează faptul că toţi aceştia sunt foarte dornici să facă pasul decisiv spre civilizaţie. Conducerea “Braicata” spune că de foarte multe ori s-au găsit gunoaie menajere, adică resturi de mâncare sau scutece folosite, în tomberoanele unde ar fi trebuit aruncate doar deşeuri reciclabile, deci PET-uri, hârtie sau sticlă. “Încă avem aceste probleme cu locatarii care «încurcă» recipientele destinate fracţiei uscate cu cele unde trebuie aruncată fracţia umedă, adică deşeurile menajere. Situaţiile de acest gen au fost destul de frecvente, iar angajaţii noştri a trebuit să separe acolo, la faţa locului, deşeurile reciclabile de cele menajere”, ne-a declarat, ieri, George Voiculeţ, fostul director al “Braicata” Brăila, care între timp a fost avansat, ocupând un post de conducere la firma din Bucureşti. Întrebat dacă se vor amenaja astfel de puncte de colectare şi în alte zone din municipiul nostru, aşa cum s-a spus la inaugurarea celui din Radu Negru, acesta a precizat că este puţin probabil să se mai întâmple acest lucru până la sfârşitul anului în curs.

Reamintim că punctele de colectare selectivă au menirea de a-i ajuta pe cetăţeni să depună separat deşeurile uscate de cele umede, împiedicând totodată sustragerea PET-urilor reciclabile de către oamenii străzii, care caută frecvent prin tomberoane pentru a aduna ambalajele de plastic, pentru a le vinde la depozitele specializate. Pentru a se preveni aceste aspecte, punctul de colectare din Radu Negru are uşile de acces închise cu lacăte, depozitarea deşeurilor făcându-se prin câteva fante decupate la nivelul tomberoanelor. În noaptea de duminică spre luni, cineva, supărat probabil că nu poate ajunge la PET-urile strânse într-un tomberon, a înfundat cu bucăţi de lemn unul dintre lacăte. Aşa se face că angajaţii “Braicata” care au venit să ridice deşeurile au fost nevoiţi să spargă lacătul în cauză pentru a putea deschide uşa. Ieri după-amiază, uşa respectivă continua să fie larg deschisă, astfel că “integritatea” punctului de colectare, aşa cum fusese ea gândită de cei care l-au amenajat, era compromisă. Reprezentanţii “Braicata” ne-au spus că este primul incident de acest gen, de când s-a dat în folosinţă punctul de colectare: “Lacătul stricat va fi înlocuit. Sperăm să fie vorba despre un incident izolat şi să nu ne mai confruntăm cu astfel de probleme”.
Categorie articol: 

Comentarii