Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grefierii brăileni au protestat

vineri, în jur de 30 de grefieri din cadrul Judecătoriei şi Tribunalului Brăila s-au postat pe scările Palatului de Justiţie pentru a-şi arăta nemulţumirile • prin mesajele scrise pe pancarte, grefierii brăileni au tras un semnal de alarmă • la nivel naţional, circa 1.300 de persoane şi-au anunţat prezenţa la miting

 

Grefierii brăileni şi-au exprimat nemulţumirile în stradă. Vineri, în jur de 30 de grefieri din cadrul Judecătoriei, Tribunalului Brăila şi Parchet, s-au adunat pe scările Palatului de Justiţie. Mesajele au fost scrise pe pancarte, iar grefierii brăileni au ţinut să tragă un semnal de alarmă, alături de colegii din întreaga ţară. “Vrem drepturi salariale conform legilor în vigoare! Vrem plata orelor suplimentare! Vrem pensii de serviciu!”, au fost mesajele transmise de grefierii brăileni. Grefierii care au protestat la nivel local nu s-au putut deplasa la protestul din Bucureşti, întrucât aveau de desfăşurat anumite activităţi şi nu puteau lipsi de la instanţă.

La nivel naţional, circa 1.300 de persoane şi-au anunţat prezenţa la mitingul din Piaţa Victoriei, invocând o listă cu 12 puncte de revendicări. După cum v-am informat, printre revendicări se numără adoptarea unui nou statut al profesiei care să corespundă realităţilor din instanţe şi parchete din punctul de vedere al atribuţiilor şi sarcinilor de serviciu suplimentare, reanalizarea schemelor de personal din instanţele judecătoreşti şi Parchete, precum şi suplimentarea acestora cu 1.000 de posturi la nivel naţional, dotarea corespunzătoare a instanţelor şi Parchetelor din punct de vedere al siguranţei şi sănătăţii în muncă, în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de muncă, eliminarea inechităţilor salariale, dar şi exceptarea cuantumului indemnizaţiei de hrană, a voucherelor de vacanţă, a sporului pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare şi periculoase, conform Legii 153/2017.

 
Categorie articol: 

Comentarii