Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GREEN îşi pregăteşte voluntarii pentru campania "Jos mâinile de pe oraşul Brăila!"

Organizaţia nonguvernamentală GREEN (Grupul Regional Ecologie Europeană Natura) îşi pregăteşte echipele de voluntari ce vor supraveghea strângerea de semnături pentru susţinerea campaniei "Jos mâinile de pe oraşul Brăila!".
14concordia
Liderul ecologist Dan Păun, reprezentantul ONG-ului GREEN: "Mesajul pe care încercăm să-l transmitem autorităţilor publice este cât se poate de clar: cârdăşia dintre rechinii imobiliari şi funcţionarii din aparatul administrativ local trebuie să înceteze"

"Vor fi cel puţin 15 echipe formate din câte 2 voluntari care, fie vor merge din uşă-n uşă, fie vor fi prezente în corturile ce vor fi amplasate în oraş pentru strângerea de semnături. Mesajul pe care încercăm să-l transmitem autorităţilor publice este cât se poate de clar: cârdăşia dintre rechinii imobiliari şi funcţionarii din aparatul administrativ local trebuie să înceteze", ne-a declarat Dan Păun, reprezentantul ONG-ului GREEN şi, în acelaşi timp, preşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Ecologist Român (PER). De asemenea, sursa citată a adăugat că a trăit o experienţă similară cazului Piaţa Concordia dând exemplu sediul unde firma pe care o administrează îşi desfăşoară activitatea. "Revendicatorul solicitase retrocedarea în natură a fostului Hotel Regal, pe care îl poziţiona la întâmplare în zona centrului istoric al oraşului, după bunul său plac. Într-un final mai fericit decât cu Piaţa Concordia, lucrurile s-au lămurit. De altfel, tocmai pentru acest final mai fericit ne luptăm şi în cadrul campaniei «Jos mâinile de pe oraşul Brăila!» iniţiată de Simona Drăghincescu şi GREEN", a spus Păun.

De precizat că şi redacţia cotidianului "Obiectiv" se raliază campaniei prin intermediul căreia se urmăreşte recuperarea terenurilor retrocedate în natură din Piaţa Concordia dar şi protejarea spaţiilor publice gen parcuri, grădini publice, ori locuri de joacă. Astfel că imediat ce iniţiatorii acţiunii vor întocmi tabelele pentru strângerea de semnături, cititorii noştri vor putea semna listele de susţinere a iniţiativei cetăţeneşti şi la sediul redacţiei. Reamintim că Simona Drăghincescu şi organizaţia GREEN sunt iniţiatorii unei campanii ce-şi propune să apere de mafia imobiliară terenurile municipalităţii. Contextul în care s-a ajuns în această situaţie a fost acela că, din 2006, municipalitatea a pierdut rând pe rând loturi de teren pe amplasamentul Pieţei Concordia, retrocedate în natură unor foşti proprietari, totalizând 1.374 mp. Din această suprafaţă, 1.139 mp au ajuns deja în proprietatea lui Simion Cloşcă.
Categorie articol: 

Comentarii