Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grecia redeschide magazinele pentru a salva economia. Oamenii intră doar cu programare și nu pot sta mai mult de 3 ore

* magazinele de vânzări cu amănuntul au fost redeschise în cea mai mare parte a Greciei, în pofida creșterii numărului de cazuri de coronavirus * autoritățile încearcă să evite o nouă recesiune, informează AP și DPA, preluate de Agerpres

 

Relaxarea nu este valabilă pentru orașele Salonic și Patras, al doilea și al treilea oraș ca mărime din Grecia, din cauza temerilor că va provoca o creștere explozivă a infecțiilor.

Vizitele la magazin sunt supuse unor reguli foarte stricte. În primul rând, cetățenii trebuie să își facă programare prin trimiterea unui text cu numele lor către Serviciul de Protecție Civilă. Programarea este valabilă doar trei ore și poate fi utilizată doar o singură dată pe zi. Doar cumpărătorii care și-au făcut programare pot intra în magazin și este permisă numai plata cu cardul.

La rândul lor, comercianții pot să permită intrarea unui cumpărător per 25 de metri pătrați de spațiu și în orice moment nu pot fi mai mult de 20 de cumpărători în magazin.

"Deschiderea afacerilor din retail va oferi o supapă de siguranță pentru societatea noastră și va ajuta la implementarea măsurilor restrictive", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului elen, Aristotelia Peloni.

 

Lockdown din noiembrie

Măsurile de lockdown sunt în vigoare în Grecia încă de la începutul lunii noiembrie, magazinele fiind redeschise pentru scurt tip în perioada sărbătorilor de Crăciun. Aceste închideri prelungite au pus presiuni asupra economiei Greciei, care, în 2020, a înregistrat o contracție de 8,2% în timp ce datoria națională raportată la PIB a trecut de 200%.

Aproximativ 16% din populația Greciei a primit cel puțin o doză de vaccin COVID-19, dar, cu toate acestea, rata de infectare continuă să crească. Numărul de cazuri de infecție confirmate la nivel național a ajuns la 28,5 la 100.000 de locuitori, cel mai ridicat nivel de la debutul pandemiei. Rata de deces este în prezent peste media Uniunii Europene, iar numărul cumulat al deceselor de COVID-19 a trecut de 8.300.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii