Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grecia cere sprijinul UE

Grecia a solicitat vineri sprijinul Uniunii Europene pentru reconstruirea comunitatilor distruse de incendiile de padure care de o saptamina devasteaza tara si care au provocat moartea a cel putin 63 de persoane, relateaza Reuters.
Guvernul elen a acordat deja 72 de milioane de euro pentru peste 20.000 de victime ale caror proprietati au fost distruse. Potrivit brigazii de pompieri, vineri au ramas active doar trei incendii pe teritoriul tarii.
Premierul Costas Karamanlis a constituit tinta unor critici dure pentru modul in care a administrat incendiile si consecintele lor, cu doar doua saptamini inainte de alegerile parlamentare.
Atena spera sa primeasca ajutor din partea UE pentru a depasi consecintele acestui dezastru natural, care va aduce un prejudiciu de 1,2 miliarde de euro economiei tarii.
Potrivit previziunilor serviciului national de meteorologie, simbata va fi inregistrat un val de caldura in regiunea Atenei, dar vor cadea si precipitatii in alte parti ale tarii, reducind astfel riscul izbucnirii de noi incendii.
Categorie articol: 

Comentarii