Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Graniţa moldo-ucraineană se încinge

Republica Moldova înăspreşte controalele în zona frontierei moldo-ucrainene în contextul situaţiei tensionate din Ucraina, în special în privinţa vehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, şeful poliţiei de frontieră a Republicii Moldova, Dorin Purice, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, situaţia incertă din statul vecin ar putea afecta într-o oarecare măsură securitatea internă a Republicii Moldova, existând riscul unor agresiuni armate la adresa acesteia, în special în regiunea transnistreană.
Situaţia din Ucraina poate genera haos, iar o lipsă de control din partea forţelor ucrainene ar putea duce la cazuri de contrabandă, trafic de arme, trafic de persoane sau de substanţe biologice, a subliniat oficialul moldovean.
„Ne mobilizăm forţele pe tronsonul moldo-ucrainean al frontierei pentru că nu excludem posibilitatea unor provocări", a afirmat şeful poliţiei de frontieră moldovene. "Nu excludem nici faptul că ar putea apărea grupuri criminale organizate care să încerce să scape de urmărirea organelor competente din Ucraina. Atunci, pentru a se adăposti undeva, ele ar putea încerca să treacă frontiera ilegal pe teritoriul nostru", a mai spus acesta.
Problemele de securitate la frontiera cu Ucraina sunt discutate în mod constant la reuniunile ministerelor de resort de la Chişinău şi la întâlniri cu reprezentanţi ai Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova şi Ucraina (EUBAM), a indicat acelaşi oficial.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii