Mergi la conţinutul principal

Gradinite supraaglomerate si cu personal insuficient

Situatia cea mai dramatica este la gradinitele cu program prelungit, unde numarul mediu de copii in grupa este de 25, fata de maximul 20 cat prevede legea, iar in unele gradinite acest numar maxim s-a depasit chiar si cu 30%: la Gradinita nr. 37 sunt 28 de copii la grupa, la Gradinitele nr. 42, nr. 52, nr. 51 sunt 30, iar la nr. 47 sunt chiar 33 de copii la grupa. Iar aceste gradinite nu au personal nedidactic suficient nici pentru grupele cu 20 de copii. In aceste conditii, nu numai ca gradinitele ar trebui sa aiba numarul de personal nedidactic conform legii, dar Primaria ar trebui sa asigure cresterea numarului de grupe, astfel incat sa se respecte legea si sa fie maxim 20 de copii intr-o grupa.
"Cea mai mare problema este finantarea personalului nedidactic de la gradinite. Avem foarte multe solicitari pentru transformarea grupelor cu program normal in grupe cu program prelungit. Au inceput sa apara asemenea solicitari si in mediul rural. La fiecare grupa cu program prelungit trebuie sa suplimentam macar cu un cadru didactic noi Inspectoratul si de la Primarie la nedidactic mai trebuie un post, un post jumatate. Ar insemna un efort de vreo sase miliarde lei vechi. Am fi fericiti daca in locul completarii unor norme care momentan sunt restante s-ar aproba alte grupe de trecere de la program normal la prelungit, deoarece solicitarile parintilor sunt deosebite in acest sens si tensiunile la care suntem supusi institutional vorbind sunt deosebite", a spus inspectorul general Danielescu.
Viceprimarul Doinita Ciocan a promis ca se vor analiza toate situatiile si ca se vor face suplimentarile respective intr-o anumita ordine stabilita de comun acord, pentru ca efortul financiar este mare. "Mergem cu completarea normei acolo unde avem personal cu jumatate de norma si apoi suplimentam in functie de necesitati. Ne vom duce si pe cealalta latura unde avem solicitari de trecere de la program normal la prelungit sa vedem care sunt prioritatile", a explicat viceprimarul Doinita Ciocan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro