Mergi la conţinutul principal

Gradiştea va avea cel de-al doilea centru de permanenţă din judeţ

• lucrările sunt finalizate în procent de 80% • utilităţile vor fi plătite de Consiliul Local, iar personalul medical de către DSP Brăila • un astfel de centru medical este necesar pentru comună, având în vedere că Gradiştea se află la graniţa cu judeţul Buzău şi la peste 50 kilometri distanţă de Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila

 

Sănătatea grădiştenilor a fost şi este în atenţia aleşilor comunei. Dovadă stau lucrările finalizate în proporţie de 80% pentru un centru de permanenţă, unde vor exista tot timpul medici gata să-i preia imediat pe pacienţi. Astfel, drumul de cel puţin 50 de kilometri parcurs cu Salvarea până la Spitalul Judeţean pentru banale afecţiuni va fi înlocuit cu unul mult mai scurt. Centrul de permanenţă va funcţiona la dispensarul uman din Gradiştea.

“Intenţionăm să deschidem un centru de permanenţă la marginea judeţului cu toate dotările necesare. Utilităţile vor fi plătite de către Consiliul Local Gradiştea, iar personalul medical de către Direcţia de Sănătate Publică Brăila”, ne-a declarat primarul liberal Petre Andrei.

Costurile înfiinţării centrului de permanenţă se ridică la circa 887.000 lei, adică vreo 8,87 miliarde lei vechi.

Centrul va fi dotat cu două defibrilatoare, un ecograf Doppler, un EKG, un glucometru, un pulsoximetru, un scaun stomatologic, un sterilizator, trei stetoscoape şi două tensiometre digitale. Preţul total al acestora este de aproape 256.000 lei. Dintre celelalte dotări amintim: compresor, scaun cu rotile pentru persoane obeze, targă pentru transportul pacienţilor, trusă pentru intubaţie adulţi şi una pentru copii.

Potrivit site-ului Primăriei, dispensarul care va găzdui centrul medical a fost construit într-un singur an, în 2011. Tot aici, s-au deschis şi un cabinet stomatologic şi o farmacie.

Judeţul Brăila are în prezent un singur centru de permanenţă, în oraşul Însurăţei, care funcţionează cu şase medici. La nivel naţional, sunt 352 astfel de centre medicale, cele mai multe fiind în zone rurale sau izolate. Centrele de permanenţă au fost create pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare, în care se salvează vieţi care altfel s-ar pierde până la intervenţia serviciilor de urgenţă specializate.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro