Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Graţie dizgraţioasei doamne Graţiela...

... m-am convins. Când vorbeşti de prostie, incompetenţă crasă, făţărnicie, lipsă de personalitate, virtuţi şi aptitudini, de impostură, arivism ori educaţie precară... sexul este ultimul lucru care contează în politica românească. Un domeniu în care, fie că porţi costum, barbă ori mustaţă, fie pantofi cu toc, poşetă şi păr roşu sângeriu ori platinat, e suficient să ai tupeu, veleităţi de „cârpă” şi atitudine de „preş” pentru a ajunge în vârf. Femeie, bărbat, extraterestru, parveniţii din actuala clasă politică au doar funcţie şi număr, nu şi gen. Căci, în cazul lor, obrazul gros nu capătă fineţe nici cu aparatul de ras nici cu cele mai eficiente creme. La urma urmei, e imposibil să ascunzi ignoranţa, nesimţirea şi un caracter lipsit de demnitate, oricât te-ai sulimeni, oricât te-ai găti, oricâţi bani ai investi în imagine. Fie că eşti femeie, bărbat sau extraterestru.

În termeni eleganţi, există un cuvânt care-i descrie cel mai bine pe actualii politicieni, indiferent de sex: “yesmeni”, dar mă feresc să-l folosesc căci ar putea fi interpretat ca discriminare sexuală şi-mi sare în cap doamna director motostivuitor Graţiela Servici... pardon Drăghici.

Nu sunt o feministă şi nici n-am pretins vreodată a fi. Iar la cât de prost este înţeles acum acest termen, la câtă ipocrizie se ascunde în spatele lui, nici nu mi-aş dori să fiu. Evident, aş lupta până la ultima picătură de energie dacă vreodată vreun drept real al femeilor ar fi în pericol şi m-aş zbate până în pânzele albe dacă o femeie cu adevărat discriminată, abuzată, victimă a violenţelor mi-ar cere ajutorul. Dar acelaşi lucru l-aş face şi pentru bărbaţi, fără nicio reţinere. Pentru că, înainte de orice, lupt sau aş lupta pentru nişte drepturi şi valori sociale, nu pentru o femeie sau pentru un bărbat. Sincer, nici măcar pentru apărarea drepturilor de mamă n-aş milita aşa, la grămadă, am văzut mame care şi-au ucis pruncii şi taţi care şi-au dat viaţa pentru copiii lor. Categoric, societatea a devenit atât de complexă, iar problemele cu care ne confruntăm zi de zi atât de multe, încât ar fi complet aiurea să generalizăm.

Şi apoi, pentru ce mi-aş face din feminism un ţel? Ca zeci de pisi emancipate să dea ochii peste cap când povestesc cum îşi prostesc mamele, soacrele, soţii, bonele, degrevându-se de orice îndatoriri casnice pentru a petrece cât mai mult timp în cafenele, magazine, la sală şi saloane de înfrumuseţare?! Sau pentru ca mimoze inculte, nişte fiice sau întreţinute de baroni, să ajungă în Parlament, iar o oportunistă, o slugă la stăpânul Dragnea precum Vasilica Viorica Dăncilă să ajungă premier?! Prima femeie premier postdecembrist!!!... Sau ca fufe precum Graţiela Drăghici - care, pe criterii doar de PSD ştiute, şi-a tras „servici” de director pentru egalitatea de şanse - să-şi justifice salariul colosal prin căutarea pe google de poze cu femei motostivuitor?! Sau ca Elena Udrea..., sau ca Elena Băsescu..., sau ca Olguţa Vasilescu..., sau ca fosta deputată Constantinescu „ciocu' mic”... Şi mă opresc, deşi aş avea exemple să încarc un întreg ziar. Dacă asta înţelegeţi prin mişcarea feministă, prin luptă împotriva discriminării, adică promovarea ţaţelor, incultelor,  aservitelor, mulţumesc, nu-mi trebuie. Şi dacă una precum tanti Graţiela trebuie să vegheze asupra respectării drepturilor mele de femeie, de asemenea, mulţumesc, nu-mi trebuie. Prefer să mă consider individ şi să-mi construiesc viata privată şi profesională pe principiul dreptei măsuri. La urma urmei toţi avem şi drepturi, dar şi îndatoriri. 

S-ar răsuci în mormânt, tufelor, partizanele mişcării feministe care cu două secole în urmă au luptat la propriu pentru ca voi să dobândiţi dreptul de a alege şi de a fi alese! Dar ce ştiţi voi? Vouă totul vă cade din cer: salarii grase, conturi, privilegii, funcţii. Sunteţi o ruşine la adresa tuturor femeilor care prin propriile eforturi şi prin sacrificii reuşesc să se afirme şi să atingă succesul. Vreţi să vorbim despre şanse egale? Ce şanse are o femeie cu adevărat capabilă, neînregimentată politic, fără proptelele de la socru, amant sau soţ, în faţa voastră? Niciuna. Aceasta este adevărata discriminare şi da, voi o hrăniţi, voi o întreţineţi! Voi, nişte biete marionete create exact după chipul şi asemănarea bărbaţilor care v-au promovat.
Categorie articol: 

Comentarii