Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grămezi de gunoaie în urma “vitezomanilor” care asaltează noapte de noapte Parcul Monument

• în ciuda restricţiilor instituite de Primărie, aleea care leagă Şoseaua Buzăului de Stadionul Municipal este frecventată aproape permanent de şoferii dornici să-şi etaleze limuzinele şi să servească “masa în oraş” •dimineaţa, pe alee tronează gunoaiele lăsate la voia întâmplării

 

Odată cu lăsarea serii, aleea care leagă şoseaua Buzăului  de Stadionul Municipal se transformă într-o adevărată şosea de viteză, din cauza numărului mare de automobile care se perindă până la ore târzii din noapte. Pe lângă etalarea bolizilor au loc şi nelipsitele liniuţe sau teste ale cailor putere, mărturie fiind urmele de cauciuc lăsate în urmă pe asfalt. Alţi şoferi, foarte mulţi la număr, parchează pe alee urmărind cu entuziasm, la o sămânţă prăjită, spectacolul vitezomanilor. 

În altă ordine de idei, zona din faţa stadionului se pare că este locul cel mai căutat pentru servirea meniurilor de tip fast food, şi chiar dacă autorităţile au amenajat câteva coşuri de gunoi în acea zonă care este şi supravegheată video,  ambalajele sunt abandonate la voia întâmplării alături de tradiţionalele covoraşe din coji de seminţe decorate cu mucuri de ţigări. O mare parte din aceste gunoaie este asimilată de fosta grădină botanică, brăilenii iubitori de sport rătăciţi prin parc preferând aruncatul peste gard.

Nu este de mirare, aşadar, că dimineaţa, înainte să ajungă angajaţii de la salubritate, peisajul este unul dezolant: PET-uri, cutii de pizza, ambalajele meniurilor McDonalds, alături de nelipsitele coji de seminţe. Şi chiar dacă se face zilnic curat, acea porţiune de parc nu are nicio şansă să scape de mizerie, din cauza gradului de civilizaţie al celor care o frecventează noapte de noapte.

Reamintim că, în 2018, Consiliul Local Municipal a iniţiat o hotărâre prin care accesul maşinilor pe aleea către Stadionul Municipal este restricţionată. Potrivit acesteia, circulaţia maşinilor pe aleea respectivă este interzisă, în anumite intervale orare, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Concret, în sezonul rece, restricţia este valabilă între orele 15.00 - 19.00, iar în sezonul cald, între orele 15.00 – 22.00. În restul săptămânii, de luni până joi, nu există restricţii referitoare la circulaţia maşinilor pe aleea către stadion. Pe celelalte alei ale parcului, accesul maşinilor este interzis pe toată durata săptămânii.
Categorie articol: 

Comentarii