Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Grădina Mare, transformată pentru câteva ore în “Grădina cărţilor”

• sâmbătă, în prima zi de lansare a campaniei, zeci de vizitatori au venit la “Căsuţa cu cărţi” • cei mai mulţi dintre aceştia au fost copii, care imediat ce şi-au ales cărticica au “mers fuga” pe o băncuţă să o citească

 

Copii şi părinţi citind pe o băncuţă, fetiţe şi băieţei alergând cu baloane inscripţionate cu textul “Căsuţa cu cărţi” şi mulţi brăileni iubitori de lectură. Cam aşa s-ar putea rezuma în câteva cuvinte atmosfera de sâmbătă dimineaţă din Grădina Mare, în prima zi de lansare a campaniei “Puneţi mâna pe o carte!”. Încă din primele minute biblioteca în aer liber a atras vizitatori, în mod special copii. De mânuţă cu bunicii sau părinţii, cei mici au intrat în căsuţă, iar voluntarii noştri i-au îndrumat către raftul care adăposteşte cărţile destinate acestora.

“Pete motanul şi nasturii săi şic”, “Mami, te iubesc”, “Dinţică în regatul Zânei Merciluţă” sunt doar câteva dintre titlurile care s-au numărat printre preferatele copiilor. Imediat ce au împrumutat cartea au mers şi s-au aşezat pe o băncuţă pentru a citi în voie, nu înainte de a primi un balon din partea voluntarilor noştri. Unii copii nu s-au rezumat doar la o carte. După ce au terminat-o pe prima au venit şi au pus-o la loc în raft, apoi au luat alta, şi alta, până când s-a făcut ora prânzului şi a trebuit să plece acasă, cu promisiunea că atunci când vor reveni în parc vor trece din nou pe la “Căsuţa cu cărţi”.

Însă nu doar copiii au fost atraşi de Căsuţă. Adulţii s-au arătat şi ei extrem de încântaţi de acest proiect, după cum reiese din mesajele lăsate într-o carte de impresii: “Am văzut copiii cu cărţi în mână, am văzut părinţi citind copiilor. Se bucură sufletul, inima râde!”; “Cărţile leagă sufletele! Tocmai am intrat într-o căsuţă care mi-a mângâiat sufletul!” sau “O iniţiativă minunată, spre bucuria sufletului nostru, dar mai ales al copiilor. Vă mulţumesc, dar mai ales vă felicit pentru acest proiect minunat!”.

Un moment cu adevărat magic a fost acela când o donatoare, aflată la plimbare în Grădină, a avut bucuria să constate că una dintre cărţile dăruite pentru această campanie era citită de un copil. Iar noi, la rândul nostru, ne-am bucurat să vedem că această campanie îşi atinge scopul, acela de a încuraja cititul în rândul brăilenilor de toate vârstele.

Iar pentru asta le mulţumim tuturor celor care au făcut ca acest proiect să devină realitate, începând de la Editura Nemira şi toţi ceilalţi donatori, până la cei şase voluntari minunaţi care au fost sâmbătă alături de noi: Corina Andreea Preda, Sabina Lupşa, Maria Măcineanu, Andreea Ilie, Alexandru Bobocea şi Sigmund David, elevi ai colegiilor “Bălcescu” şi “Murgoci”.

Şi pentru că sâmbătă am primit sugestii de titluri de cărţi care încă nu se regăsesc printre cele aproape 700 de volume donate, vă invităm să continuaţi să faceţi donaţii de carte la sediul nostru din str. Mihai Eminescu nr. 56, parter, la departamentul de Mica Publicitate, de luni până vineri, între orele 8.30-15.30, iar sâmbăta între orele 9.30-12.30.
Categorie articol: 

Comentarii