Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gordon Brown isi anunta candidatura la presedintia Partidului Laburist

Ministrul britanic de Finante, Gordon Brown, si-a anuntat vineri candidatura pentru succedarea in functia de presedinte al Partidului Laburist si implicit de premier a lui Tony Blair, care se va retrage la 27 iunie, relateaza AFP.
"Astazi anunt ca sint candidat la conducerea Partidului Laburist si la conducerea noului Guvern", a declarat Brown. "Ar fi o mare onoare pentru mine sa fiu premierul acestei tari", a adaugat el.
"In saptaminile si lunile care urmeaza, sarcina mea va fi sa arat ca am idei noi, viziunea si experienta necesare pentru a cistiga increderea poporului britanic", a mai spus acesta. "Astazi exista prioritati noi si ofer o noua conducere pentru aceste vremuri noi", a continuat acesta.
Brown, un scotian auster in virsta de 56 de ani, s-a distantat de Blair, precizind ca stilul sau de guvernare nu va fi cel al unei celebritati. Pe de alta parte, el s-a declarat pregatit sa se confrunte cu orice alt candidat la conducerea Partidului Laburist si sa participe la dezbateri cu oricine.
Gordon Brown a primit anterior sprijinul lui Blair, care a declarat ca "talentul lui este extraordinar si rar". "El a aratat, poate, in calitate de cel mai bun cancelar (ministru al Economiei si Finantelor) din istoria tarii noastre, ca are forta, experienta si judecata pentru a fi un bun prim-ministru", a subliniat Blair. La rindul sau, Brown a apreciat ca Tony Blair a condus tara "cu pasiune".
Categorie articol: 

Comentarii