Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gloria a cistigat cu 2-1 si a eliminat Dacia Unirea din Cupa Romaniei

Gloria: Leu - Oancea, Vrinceanu, Ilie - Cotolan, Otvos, Stan (min. 33: Rizea), Nitu - Mutiu (min. 80: Popescu), Albinaru (min. 62: V. Ion), Buteseaca
Antrenor: Viorel Ion
Dacia: Olteanu - Calin, Pelin, Stanciu (min. 70: Ciocea) - Constantinescu, Dobre (min. 46: L. Ivan), Ionila, Covaci, Artenie (min. 54: Bogos) - Ghioca, Ungureanu
Antrenor: Imilian Serbanica

Prima repriza a intilnirii dintre Gloria si Dacia Unirea a fost echilibrata, dar fara faze spectaculoase. Echipele s-au studiat reciproc minute in sir la singura actiune importanta a acestei parti gazdele au deschis scorul. Fostul golgeter al Daciei, Romeo Buteseaca a initiat o actiune periculoasa in minutul 25, a centrat in careul brailean si Albinaru a marcat dupa ce l-a driblat si pe portarul oaspetilor, Olteanu.
Cu toate ca inainte de etapa trecuta, de la Constanta brailenii erau tari in declaratii, realitatea a demonstrat cu totul altceva. Sau poate nu au fost interesati sa acceada mai departe in aceasta competitie deoarece in partea secunda a disputei din Cring replica oaspetilor a fost extrem de palida.
Singurul aspect la care au fost tari oaspetii a fost micul recital de streap-tease al lui Constantinescu din minutul 54, care desi s-a vazut clar de la tribuna intii, nu a fost observat nici de arbitrul principal Eugen Rusu si nici de asistentul de pe acea parte, Nicolae Dobrica. Fundasul Daciei, accidentat in acel minut, a fost scos in afara suprafetei de joc si pe motiv ca il deranjeaza suspensorul si-a lasat sortul in jos si le-a aratat spectatorilor buzoieni fundul, asa cum a procedat si Andone, actualul antrenor al echipei Dinamo, intr-o finala de Cupa cu Steaua, la sfirsitul anilor '80.
Pe teren in aceasta parte a meciului a fost o singura echipa, Gloria, iar fazele periculoase la poarta lui Olteanu au fost destul de numeroase. In minutul 64, dupa o combinatie Cotolan - V. Ion, ultimul a sutat din cadere si Olteanu a reusit sa retina. Portarul brailean s-a mai remarcat in minutul 73, cind a respins in extremis o minge sutata de Mutiu.
Presiunea gazdelor nu putea ramine fara efect pe tabela de marcaj. Foarte activ in aceasta repriza, jucatorul de banda dreapta al gazdelor, Cotolan, a centrat in careul Daciei si Mutiu a reusit sa trimita cu capul, din 6 metri, pe linga Olteanu, ducind astfel scorul la 2-0 in favoarea Gloriei.
Doua minute mai tirziu, la un contraatac al Daciei, Covaci a trimis o torpila de la 30 de metri, stabilind totodata si scorul final al partidei, 2-1. Cu toate ca mai a ramas destul timp pentru a incerca egalarea, Dacia nu a fortat, lasind impresia ca se multumeste cu acest rezultat.
Astfel ca dupa ce a ratat trei puncte la Portul, simbata trecuta, Dacia a fost eliminata si din Cupa si probabil ca surprizele vor continua si in derby-ul cu Ceahlaul care se va derula simbata pe Municipal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii