Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ginduri pentru Doamna

Cum orice inceput are si un sfirsit, despartirea de doamna invatatoare este un moment emotionant din viata oricarui elev de clasa a IV-a. Multi dintre acestia isi amintesc cu drag intiia zi de scoala, atunci cind au auzit pentru prima data sunetul clopotelului si au vazut figura blinda a invatatoarei care i-a indrumat in clasa. La fel de multi si-au luat chiar ca model de viata figura primului invatator, care l-a impresionat prin calitatea si inaltimea morala de care a dat dovada.
Intr-o scrisoare adresata redactiei noastre, elevii clasei a IV-a B de la Scoala "Mihai Eminescu" ne-au impartasit gindurile lor pentru "doamna".
"Toate doamnele sint bune, dar a noastra e super. Noi am avut noroc", scriu cu mindrie cei care, de la anul vor pasi deja in clasa a V-a. "In pamintul roditor al celor sapte ani de acasa, a sadit doamna invatatoare Victoria Katana semintele cunoasterii. Le-a ingrijit, le-a ocrotit cu soarele privirii, a inlaturat cu o vorba indraznela
buruienilor, si acum, la finalul celor patru ani de curs primar - iata recolta - copiii frumosi si destepti ai clasei a IV-a B", se continua scrisoarea. Copiii marturisesc ca "doamna" nu s-a lasat niciodata invinsa, chiar daca fiecare succes scolar a adaugat inca un fir de argint in parul ei si isi continua scrisoarea in aceeasi nota. "Am simtit in vorbele doamnei mingiierea mamei si mustrarea blinda a buncii. Ne-a invaluit pe fiecare in dragoste. A avut grija de mintile noastre, stirnindu-ne ambitia competitiei, dar si de sufletele noastre. Cu doamna am fost la concursuri de romana, matematica, stiintele naturii si tot alaturi de dumneaei am intrat cu sfiala in Pestera Sfintului Andrei. Cu doamna am calatorit pe harta, am patruns in lumea cartilor, doamna ne-a invatat sa fim buni si destepti, cutezatori cetateni ai Europei. Am incheiat o etapa din viata noastra de scolari si, chiar daca in fluturii genelor e roua, sintem fericiti", marturisesc, in final, elevii clasei a IV-a.
Categorie articol: 

Comentarii