Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gigi Becali, executat silit după ce a fost amendat pentru discriminare

Pentru o serie de afirmaţii jignitoare la adresa femeilor, făcute în timpul unei emisiuni la postul Antena 2, din 27 aprilie 2011, CNCD a hotărât - cu cinci voturi "pentru" şi unul "împotrivă" - amendarea contravenţională a lui Gigi Becali cu 2.000 de lei.
"Amenda se va achita la Primăria sectorului 1 Bucureşti, conform Ordonanţei 2/2001 privind regimul contravenţiilor. Contravenientul este obligat să trimită dovada plăţii către CNCD", se arată în hotărârea Consiliului, care precizează că în termen de 15 zile de la data emiterii, în cazul în care nu e contestată în instanţa de contencios administrativ, aceasta "constituie de drept titlu executoriu".
Gigi Becali a refuzat să plătească amenda, astfel că CNCD a cerut Primăriei sectorului 1 Bucureşti executarea silită a hotărârii emisă în 29 iunie 2011, au declarat ieri surse administrative.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat public Antena 2 pentru emisiunea "Agentul VIP" din 27 aprilie, în care George Becali, finanţatorul echipei FC Steaua, a folosit un limbaj denigrator şi discriminator la adresa femeilor care îşi înşală bărbaţii, comparativ cu bărbaţii care îşi înşală femeile, fără ca moderatorul Cristian Brancu să intervină convingător.

Bărbatul care înşală este şmecher, iar femeia care înşală este curvă"

După difuzarea emisiunii "Agentul VIP" din 27 aprilie, CNA a primit şi o sesizare de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
Potrivit CNA, emisiunea "Agentul VIP" a fost difuzată pe 27 aprilie, de la ora 21.30, fiind moderată de Cristian Brancu. În emisiune s-a discutat despre divorţul dintre Mihaela şi Cristi Borcea, în timpul programului exprimându-şi părerea prin telefon şi George Becali.
"Nu sunt adeptul înşelăciunii, să înşel. Sunt adeptul să fii om fidel, dar totuşi şi ţineţi minte lucrurile astea: bărbatul care înşală este şmecher, iar femeia care înşală este curvă", a spus George Becali în emisiune, moment în care Cristian Brancu a intervenit: "Domnul Becali, staţi un pic. Femeile poate ne judecă în momentul în care spunem lucrul ăsta, nu credeţi?".
Totuşi, ulterior, Becali şi-a detaliat convingerile, abordând subiectul în acelaşi mod, folosind un limbaj denigrator şi discriminator la adresa femeilor.
Categorie articol: 

Comentarii