Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gigi Becali către Dumitru Dragomir: Îi transmit să nu se joace cu focul!

"Pe linie sportivă cazul a fost judecat, s-a dat o decizie definitivă şi irevocabilă. Ce calitate are el să redeschidă cazul? Îi transmit să nu se joace cu focul", a afirmat Gigi Becali pentru MEDIAFAX.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă după Adunarea Generală a LPF, că se va redeschide cazul "Valiza", dosar în care clubul Steaua este acuzat că a încercat să premieze jucătorii Universităţii Cluj în partida cu CFR Cluj.
"În cadrul Adunării Generale s-a hotărât ca anumite cazuri să fie înaintate comisiilor. Cazul clubului Steaua, care nu a plătit unele penalităţi restante, şi în plus s-a redeschis procesul pe linie sportivă al cazului "Valiza", pentru că nici FRF şi nici LPF nu a judecat acest caz până la capăt, aşteptând o hotărâre a instanţelor. Dar în ultimul timp, un membru al clubului Steaua a făcut o declaraţie în care a spus că a trimis "valiza" la Cluj pentru premiere. Iar premierea a fost, este şi va fi mereu interzisă. Declaraţia acelui membru a fost de curând. Se redeschide cazul pentru că s-a încălcat regulamentul pe linie sportivă. Nu ştiu ce riscă Steaua, comisiile sunt cele care stabilesc, eu habar n-am", a spus Dragomir.
Dumitru Dragomir, care a evitat să-i pronunţe numele finanţatorului FC Steaua, Gigi Becali, cu care se află în conflict din cauza comisionului plătit de LPF din drepturile de televizare a partidelor din Liga I, a menţionat că nu se va împăca niciodată cu patronul stelist după ce a primit ameninţări cu moartea din partea acestuia . "Nu mă voi împăca cât trăiesc cu acest om. Când cineva vrea să-ţi ia viaţa şi te ameninţă în toate felurile nu mai există cale de împăcare. N-am să mă răzbun niciodată pe el. Niciodată în viaţă nu m-am răzbunat pe nimeni. Iar faptul că se vor deschide aceste cazuri la comisii nu le consider o răzbunare. Eu nu mă pot opune comisiilor juridice care vin cu propunerile. Aceste comisii sunt aprobate atât de FRF, cât şi de LPF", a precizat şeful LPF.

19becal1Dragomir a avertizat oamenii de fotbal că noile sancţiuni privind declaraţiile jignitoare presupun şi depunctarea cluburilor. "Penalităţile au rămas aceleaşi, conform statutelor şi regulamentelor. Nimeni n-a dorit reducerea penalităţilor, dar acum vin depunctările. Cum zice cineva ceva aplicăm regulamentul. Eu nu o să mai zic nimic, nu mai scot un diftong, nici chiar dacă mă va jigni", a explicat Dragomir.

Gigi Becali a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, în dosarul "Valiza", fiind acuzat de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de el au mai fost trimişi în judecată Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă, Radu Gheorghe Marino şi Raul Volcinschi.

Victor Piţurcă este acuzat de favorizarea infractorului, vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Steaua, Teia Sponte, este acuzat de complicitate la dare de mită, iar Alina Ciul, unul dintre avocaţii lui Becali, şi Radu Marino sunt acuzaţi de favorizarea infractorului şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Tot pentru favorizarea infractorului este judecat şi Raul Volcinschi.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în 11 mai 2006, finanţatorul FC Steaua ar fi promis fiecărui jucător al clubului "Gloria 1922 Bistriţa" sume de bani cuprinse între 5.000 şi 10.000 de euro pentru ca aceştia să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu prevăzute în contractele de muncă, Regulamentul intern al clubului şi în Regulamentul Federaţiei Române de Fotbal. Concret, fotbaliştilor de la Bistriţa li se cerea să-şi apere corect şansele şi să obţină un rezultat favorabil în meciul cu Rapid Bucureşti din 12 mai 2006.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii