Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gicu Mitache şi Titi Badiu, «unşi» consilieri judeţeni

• cei doi liberali au fost validaţi ca membri ai Consiliului Judeţean în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, însă nu înaintea unui scandal monstru privind momentul validării - la începutul sau la finalul şedinţei • aceştia au ocupat locurile lăsate vacante de Vasile Cortez, care a devenit consilierul Prefectului şi de Florin Cîrligea, care acum este membru în CA la APDM Galaţi

 

Schimbări în cadrul Consiliului Judeţean Brăila. Este vorba despre venirea a doi noi membri, după demisia liberalilor Vasile Cortez (la finele anului trecut) şi mai nou, Florin Cîrligea. Precizăm că Vasile Cortez a demisionat din CJ Brăila pentru a deveni consilierul prefectului Cătălin Boboc. Luna aceasta, şi liberalul Florin Cîrligea a făcut acelaşi pas. Acesta le-a declarat redactorilor “Obiectiv - Vocea Brăilei” că a dorit să lase loc şi altor colegi de pe lista PNL, pentru a vedea care este atmosfera din plenul mini-Parlamentului judeţean. Întâmplător sau nu, Cîrligea a intrat săptămâna trecută în Consiliul de Administraţie (CA) al Administraţiei Porturilor Dunării Maritime (CN APDM SA) Galaţi, dar liberalul a insistat că demisia sa din CJ nu are nicio legătură cu accederea pe noul post.

Revenind la componenţa CJ Brăila, consilierii judeţeni au aprobat în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare, vacantarea locurilor celor doi liberali şi validarea următorilor consilieri de pe listă. Este vorba despre fostul consilier judeţean Gicu Mitache (subinginer de profesie, pensionar) şi despre Titi Badiu (Ofiţer MI, de asemenea pensionar). Aceştia ocupă locurile 16 şi 19 pe lista cu care PNL s-a înscris pentru Consiliul Judeţean la alegerile locale din 2016. Candidaţii care se află pe locurile dintre cele două poziţii deţinute de aceştia au renunţat la mandate sau chiar au părăsit rândurile PNL, după cum se arată în proiectele de hotărâri.

Scandal privind momentul validării celor doi consilieri

 

Cele două proiecte privind validarea mandatelor lui Mitache şi Badiu au fost introduse suplimentar pe ordinea de zi şi iniţial preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a dorit ca acestea să fie dezbătute la finalul şedinţei. Regula nescrisă, atunci când vin consilieri noi, este ca validarea să se facă la începutul şedinţelor, tocmai pentru ca noii membri să aibă ocazia să voteze proiectele. În acest context, consilierii PNL au propus modificarea ordinii de zi, în aşa fel încât, cele două proiecte privind noii consilieri să fie dezbătute şi votate la început. Fiind vorba despre şedinţa în care urma dezbaterea şi aprobarea bugetului judeţului, PSD-iştii au încercat să evite să valideze mandatele celor doi liberali, însă în cele din urmă, după minute bune de discuţii, propunerea PNL-iştilor a fost acceptată şi votată. Validarea s-a făcut ulterior fără probleme şi atât Mitache cât şi Badiu şi-au depus jurământul, iar apoi au participat la lucrările şedinţei. Mitache chiar a luat cuvântul la unele dintre proiecte.
Categorie articol: 

Comentarii