Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Ghid de pregatire intensiva pentru examenul de bacalaureat"

Un nou "Ghid de pregatire intensiva pentru examenul de bacalaureat" a fost tiparit la editura "Nomina", sub coordonarea profesoarei Steluta Dan. Lucrarea a fost elaborata de un colectiv de autori in aceasta vara, in conformitate cu variantele finale ale subiectelor elaborate de catre Serviciul National de Evaluare si Examinare in februarie 2007. Intre cei 14 profesori colaboratori sint si doua cadre didactice de la Braila, Carmen Pirlog si Gabriel Pascu. Profesorii din celelalte judete care au colaborat la lucrarea amintita sint: Mari-Elena Belciu, Iosif Daroczi, Despina Dumitru, Virgil Dumitru, Doina Petrean, Nicoleta Pitig, Horatiu Popa Bota, Mioara Popica, Marius Putanu, Carmen Camelia Radulescu, Lucian Serban si Dumitru Voicu.
Cartea este structurata in cinci parti. Prima prezinta programa si calendarul pentru examenul de bacalaureat 2009 si competentele ce urmeaza a fi evaluate, partea a doua cuprinde sinteze si aplicatii despre Europa, in partea a treia exista sinteze si aplicatii despre Romania, iar in partea a patra sinteze si aplicatii despre Uniunea Europeana. Ultima parte cuprinde exemple de subiecte date la Examenul de bacalaureat in 2008. Toate sintezele si aplicatiile cuprind si suporturile cartografice necesare deprinderilor de lucru pentru proba de geografie.
Despre acest ghid, prof. univ. dr. Nicolae Ilinca a precizat ca este un veritabil auxiliar didactic si un instrument de lucru necesar atit profesorilor de la geografie, dar mai ales elevilor care vor sustine, la examenul de bacalaureat, proba la disciplina Geografie clasa a XII-a. Pentru o invatare temeinica, pentru eficienta in formarea unor deprinderi de solutionare a itemilor in vederea obtinerii unor rezultate bune si foarte bune, aceasta carte este foarte utila, considera prof. univ. dr. Nicolae Ilinca.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii