Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gheorghi Obreja visează la deputăţie

• fost prefect, ex-candidat pe lista partidului la Consiliul Judeţean, copreşedintele ALDE Brăila, Gheorghi Obreja susţine că ar vrea să îşi încerce norocul şi la alegerile Parlamentare • întrebat în legătură cu donaţiile stabilite la nivel central pentru candidaţii ALDE, Obreja a evitat să dea un răspuns, susţinând că, deocamdată, nu este „în pielea candidatului”

 

Copreşedintele ALDE Brăila, Gheorghi Obreja, a afirmat, ieri, că şi-ar dori să candideze la alegerile Parlamentare din luna decembrie pentru un fotoliu de deputat. Chiar dacă a ţinut să precizeze că încă nu s-au stabilit candidaţii la nivelul partidului şi că încă nu a discutat acest aspect în cadrul organizaţiei judeţene, fostul prefect „înzăpezit” al Brăilei a punctat că din poziţia de copreşedinte al ALDE Brăila ar fi cel mai îndreptăţit să candideze.

“Deocamdată nu avem stabilit cine va fi exact candidatul şi n-am avut discuţii. Vom vedea la următoarele întâlniri. Eu sunt interesat de o poziţie de deputat. Nu suntem atât de mulţi, nu putem să sperăm noi la un post de senator...”, a declarat Obreja, cu precizarea că în momentul în care „vreo candidatură se va bate în cuie”, ALDE Brăila va anunţa acest lucru.

Candidatura costă scump la ALDE

Reamintim că, potrivit presei naţionale, ALDE a decis la începutul lunii criteriile de eligibilitate pentru a ajunge pe lista partidului la parlamentare, printre care se numără pregătirea profesională, activitatea politică în mandatul actual, dar şi o serie de criterii financiare.

Partidul ar cere donaţii de 10.500 lei de la filiale pentru fiecare candidat şi alte 63.000 lei de la fiecare membru care vrea să fie senator sau deputat. Donaţiile solicitate sunt în limita maximă permisă de legea 334/2006, modificată în 2015, care prevede sume maxime de 60 de salarii de bază minime brute pe ţară pentru fiecare candidat la funcţia de deputat sau de senator. Recent, tot presa centrală a anunţat, pe surse, că mai multe filiale (15 la nivelul României) din cadrul ALDE, partidul condus de Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, s-au arătat nemulţumite de aceste condiţii impuse de la centru.

Întrebat despre aceste sume, copreşedintele ALDE Brăila, Gheorghi Obreja a evitat să dea un răspuns concret. „Deocamdată nu sunt în pielea candidatului. Nu pot să vă spun. Nu ştiu dacă se va cere până la urmă. Dacă aveţi dumneavoastră zvonurile astea... Eu nu pot să candidez de acum. Nu sunt în pielea candidatului, nu mi s-au pus nişte condiţii de genul ăsta, a mai adăugat Obreja.

Copreşedintele ALDE, sceptic în privinţa candidaturii lui Dan Păun

Cât despre faptul că şi candidatul ALDE la Primăria Brăila, actualul consilier municipal Dan Păun şi-a exprimat, în trecut, dorinţa de a candida la alegerile Parlamentare, Gheorghi Obreja a afirmat că nu ştie nimic. Acesta susţine că Dan Păun nu a făcut astfel de declaraţii şi în cadrul Biroului Politic.

De asemenea, a făcut precizarea că poziţia de copreşedinte al organizaţiei judeţene îi conferă un avans în faţa celorlalţi membri de partid. Prima persoană, e firesc să fiu eu. Sunt copreşedinte ALDE Brăila şi sunt prima persoană interesată. Acum, speranţa noastră se rezumă la cel mult un post de deputat. Nu avem oameni să sperăm la doi deputaţi sau un post de deputat şi unul de senator. Dan Păun nu prea a mai fost pe la şedinţe în ultima perioadă, dar nu şi-a exprimat dorinţa în cadrul Biroului. O să avem o şedinţă pe 22 septembrie, dacă ţin eu bine minte, o întâlnire cu aleşii locali. Vedem. Poate se va discuta acum şi în privinţa candidaturilor”, a conchis Obreja.

În ciuda încercărilor redactorilor „Obiectiv – Vocea Brăilei” de a-l contacta, Dan Păun nu a răspuns la telefon pentru a ne oferi un punct de vedere pe această temă.
Categorie articol: 

Comentarii