Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gheorghi Obreja va reusi in Parlament, dar fara loc

Nu fac un secret din faptul ca presedintele Gheorghi Obreja imi este antipatic. In primul rind, pentru ca poarta mustata. Deci, ma enerveaza barbatii care au buza superioara acoperita de par. Asta e declaratia pe care o dau, o sustin si o semnez. Consider ca toti mustaciosii ar trebui rasi. Din politica, din sport si - de ce nu? - de pe fata pamintului. Incit cumva la violenta? Foarte bine, caci asta mi-am si propus: sa asmut opinia publica impotriva mustaciosilor de tot felul.
Deocamdata, am sa ma concentrez asupra Primului Mustacios al Partidului Conservator Braila, Gh. Obreja. Ma minca mina de multa vreme sa scriu un articol mai amplu despre acest mustacios, dar nu am avut prilejul. L-am tot pindit pe la colturi, l-am urmarit discret prin ganguri intunecate, poate-poate prind momentul sa-i dau doua fraze-n mustata, dar nu a fost sa fie. E, iata ca mult asteptatul moment a sosit. Este aici, printre noi, si abia asteapta sa fie bagat in seama. Momentul, nu Obreja, da-l incolo de mustacios.
Asa, despre moment vorbeam. Deci, zilele trecute, Obreja s-a dovedit a fi atit de lingau si de libidinos, incit am cerut instantaneu o punga de hirtie, sa nu murdaresc naibii linoleum-ul din redactie. Asa limbi aplicate ostentativ presedintelui CJ, Gh. Bunea Stancu, nu am mai vazut de pe vremea cind traia Tataia, iar coteii se gudurau pe linga el, gata sa-i puriceasca coada. Obreja a declarat cu gura plina ca PC s-a inteles dintotdeauna bine cu PSD si a amintit in acest context ca in legislatura trecuta conservatorii au avut 33 de parlamentari care au colaborat foarte bine cu colegii pesedisti. Ce dezastru e in mintea lui Obreja daca a ajuns sa afirme astfel de enormitati. Bai, Gheorghi, ia un pix si noteaza, ma, habarnagiule: deci, in mandatul trecut (banuiesc ca te referi la 2000-2004, caci asta inseamna "mandatul trecut"), alde PUR au iesit de la guvernare, lasind PSD-ul cu legislatura umflata. Aaaa, ca ulterior, inainte de alegerile generale din 2004, curvele masculine din PSD si PUR au pus de o Coalitie, asta este altceva. Pentru treaba asta, nenea Obreja, trage-ti un sut in cur, ca daca nu, vin eu si ti-l fac concav.

Profitorul Obreja

L-am luat in catare pe Obreja din momentul in care a fraierit-o pe Daniela Radulescu. Deci, Raduleasca a marcat banu' la greu in campanie, s-a agitat, a vorbit cu oamenii, i-a convins sa voteze lista PC pentru Consiliul Local, iar de profitat a profitat Obreja. Pai, da, caci smecherul s-a trecut pe prima pozitie atit in lista CL, cit si in cea pentru CJ a Partidului Conservator. In concluzie, in campania electorala, Daniela Radulescu a fost cu sapa, iar mustaciosul de Obreja cu mapa. Banii, evident, tot madam Radulescu i-a scos pe interval. Desi ii antipatizez pe conservatori din cauza de Felix-Voiculescu, Dan Ioan Popescu, Mihai Gidea si Victor Ciutacu, m-am bucurat cind am auzit ca si Daniela Radulescu a prins un post de consilier local. Pai, cum vine asta? Biata (vorba vine) femeie marca banu' din buzunaru' familiei, iar tu, ma, nevolnicule, te bagi sa iei caimacul?
Intre timp, Obreja a optat pentru postul de consilier judetean, locul sau in CL urmind a fi luat de urmatorul in lista dupa Daniela Radulescu. Obreja a simtit ca la CJ e rostul de facut bani si a inceput sa se gudure pe linga Stancu, poate-poate prinde si defuncta lui firma de constructii o lucrare babana. O sa prinda fix ciuciu! In plus, vad ca declara prin ziare ca el va fi candidatul propus de PC pe listele comune cu PSD, pentru Camera Deputatilor. E, asta chiar ca ar fi culmea! Obreja, care la locale, la alegerile pentru primar, a scos mult mai putine voturi decit partidul din care face parte, sa ajunga si in Parlament! De fapt, nu stiu de ce ma mai mir atita. De parca n-as sti ca indeobste rebuturile ajung sa-i reprezinte pe cetateni.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii