Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gheorghe Mosorescu - un vrajitor al luminii si umbrei

Biblioteca Universitatii "Constantin Brancoveanu" a gazduit, ieri, vernisajul expozitiei semnate de Gheorghe Mosorescu, intitulata "Peisaj". Pe simeze au fost expuse 31 de lucrari realizate intre 2003 - 2007, cu peisaje din intreaga tara.
Lect. univ. dr. Valentin Popa, reprezentant al Universitatii "Brancoveanu" a apreciat faptul ca se continua obiceiul ca spatiul bibliotecii din institutie sa fie innobilat cu lucrarile artistilor plastici braileni pentru ca acestea sint o sursa de inspiratie si de fertilizare a mintilor tinere. Artistul plastic Hugo Maracineanu a spus ca fara Gheorghe Mosorescu, presedintele Uniunii Artistilor Plastici (UAP), filiala Braila, spatiul artistic brailean ar avea de suferit.
"Pictura lui da impresia de spontaneitate si ca este usor de facut, dar este rezultatul unei experiente indelungate, este expresia unei indelungate responsabilitati privind modul in care ataca orice lucrare. Picturile sale nu sint doar imagini, cuprind o adevarata filozofie de viata. Criticii l-au numit mereu un vrajitor al luminii si umbrei. Aceste umbre reuseste sa le scoata din elementele in care ar fi trebuit sa fie ascunse si le duce catre posibilitatea de a strabate dincolo, iar din ele smulge lumina. Pictura lui Gheorghe Mosorescu este extrem de pretioasa si duce mai departe caracteristicile pictorilor braileni, asa cum a facut-o si Gheorghe Naum", a spus artistul plastic Hugo Maracineanu.
Artistul Gheorghe Mosorescu s-a declarat bucuros ca lucrarile sale au fost analizate cu minutiozitate de specialisti, dar crede ca tot cei neavizati reusesc sa surprinda mai usor mesajul transmis. Ei sint mai cistigati pentru ca au parte de trairi nebanuite cind intra in contact cu o lucrare autentica.
Categorie articol: 

Comentarii