Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gheorghe Chiru, reales preşedinte al PNŢCD Brăila

• decizia a fost validată, recent, de conducerea partidului la nivel naţional • potrivit lui Gheorghe Chiru, din păcate, nu a avut niciun contracandidat, chiar dacă şi-ar fi dorit să lase organizaţia pe mâinile cuiva mai tânăr • ţărănistul susţine că principalele sale planuri sunt legate de reîntregirea filialei şi reînceperea discuţiilor pentru o viitoare alianţă a partidelor de dreapta la Brăila, care să suţină un candidat unic la Primărie la următoarele alegeri locale

 

Fostul consilier judeţean, Gheorghe Chiru a fost ales, recent, preşedintele PNŢCD Brăila în cadrul Biroului Politic Judeţean. Decizia a fost validată de Centru în urmă cu câteva zile, susţine acesta. Cu părere de rău, Chiru a afirmat că nu a avut niciun contracandidat. Deşi el şi-ar fi dorit să lase organizaţia pe mâinile unui tânăr, nimeni altcineva nu a dorit să îşi asume responsabilitatea conducerii filialei în contextul eşecului înregistrat la ultimele alegeri.

“Am fost singurul care şi-a depus candidatura. Există un demers conform statutului în care trebuie depăşite mai multe etape, dar nu asta a făcut ca doar eu să îmi depun candidatura. Rezervele sunt mai multe din partea colegilor, pentru că e foarte complicat să conduci o organizaţie la un partid care este mai puţin bine poziţionat în ierarhia politică la ora actuală. E mai uşor să conduci o organizaţie mare, decât un partid mai puţin vizibil, pentru că efortul e de două - trei ori mai mare din toate puncte de vedere. Preşedintelui îi revin foarte multe obligaţii. Din cauza asta, colegii mei, cu argumente de tot felul, au refuzat efectiv să îşi depună candidatura. Mi-ar fi plăcut să particip într-o echipă în care colegii mai nou veniţi, mai tineri, să ia taurul de coarne şi eu, oarecum, să fac un pas în lateral şi să ajut cu ce am acumulat de-a lungul timpului. Dar se pare că e destul de greu din punctul de vedere al celor care ar fi putut face faţă. Am analizat problema şi după alegeri. Rezultatul nu mi-a plăcut deloc şi asta m-a făcut să mă gândesc dacă mai trebuie să mai continui sau nu. Sugestia tuturor a fost să duc eu în continuare organizaţia. La mine singurul  argument e cel sentimental, pentru că sunt legat de partidul ăsta. Am spus că trebuie să avem continuitate, că nu am cum să las lucrurile aşa. Până la urmă am acceptat, pentru că pur şi simplu am obligaţia asta morală faţă de cei care au făcut sacrificii”, a declarat Chiru.

Sursa citată a apreciat că nu a dorit să contribuie prin neasumarea responsabilităţii la dizolvarea organizaţiei, în contextul în care PNŢCD este un partid istoric cu rădăcini adânc înfipte în scena politică din România.

 

Ce planuri are Chiru pentru următorii ani

 Preşedintele PNŢCD Brăila proaspăt reconfirmat a afirmat că are de gând să se concentreze în următoarea perioadă pe refacerea organizaţiei la nivelul judeţului.

“Aş vrea să depăşim momentele grele când, în prag de alegeri, partidele de jur împrejur ne iau oamenii. Anul trecut am muncit foarte mult. Ajunsesem până la aproape de trei sferturi din organizaţie. Într-o lună de zile, în precampanie, am rămas doar cu o treime, pentru că oamenii au plecat, unii constrânşi, alţii ameninţaţi, altora li s-a arătat o fată morgana şi au plecat. Dar asta înseamnă şi că noi am gândit greşit în a ne orienta asupra oamenilor pe care i-am abordat în judeţ. Nu mai vreau să fac acelaşi lucru, vreau să îmi găsesc  oameni din timp. În plus, trebuie să ştie care e problema şi ce îi aşteaptă într-un partid de opoziţie, extraparlamentar, dar care are obligaţii. Inclusiv morale”, a afirmat Chiru.

Mergând pe aceeaşi linie, şeful ţărăniştilor brăileni a punctat că are de gând să înceapă discuţii cu toate partidele de dreapta pentru a încheia o alianţă care la viitoarele alegeri locale  să susţină un candidat unic. Singura şansă a partidelor din opoziţie, susţine Chiru, ca scenariul din 2016 să nu se repete.

 

Cine face parte din BPJ al PNŢCD Brăila

 Gheorghe Chiru a afirmat că, tot cu această ocazie, s-a stabilit şi componenţa celor din Biroul Politic Judeţean al organizaţiei din Brăila. Astfel că, pe lângă preşedinte, mai fac parte încă 6 membri.

“Am ţinut cont de dorinţa celor din judeţ şi de rezultatele unora aşa că le-am propus să fie alături de mine în Biroul judeţean de conducere. De la Chiscani este domnul Radu Vasilică - consilier local acolo. De la Gropeni - Marian Iancu, preşedintele organizaţiei. De la Tufeşti - Silviu Anghel, preşedinte al organizaţiei şi consilier local. Toţi trei sunt ingineri. De la Bărăganu este doamna profesor Violeta Măciucă. Iar de aici, din oraş, îl am alături din vechea gardă - membru aproape de când am venit şi eu în partid -, pe Constantin Popescu, economist. De asemenea, pe Virgil Andronescu Andronache. Atât el cât şi domnul Costel Danciu, «Dumnezeul să îl ierte!», au fost alături de mine. Am considerat că e bine şi chiar şi-a adus un aport. Chiar eu am insistat ca Virgil să fie membru în conducerea judeţeană”, a mai completat Chiru.

Interesant de precizat, potrivit şefului PNŢCD Brăila, foştii consilieri judeţeni, Tănase Iorgoveanu şi Ernest Mocanu, care se alăturaseră partidului înainte de alegerile locale din iunie 2016, au decis să renunţe la proiect din varii motive.

“Tănase am înţeles că lucrează la Consiliul Judeţean, deci nu mai face politică, iar Mocanu a plecat în partidul lui Dorin Petrea”, a conchis sursa citată.
Categorie articol: 

Comentarii