Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gheorghe Bunea Stancu a fost liberat condiționat

Condamnat și eliberat după numai o lună și jumătate. Fostul președinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a scăpat de închisoare. El a fost condamnat la 3 ani şi 8 luni închisoare pentru infracțiuni de corupție în dosarul Sportul, la sfârșitul lunii iunie, fiind încarcerat. Pe 17 iulie, Judecătoria Galați a dispus liberarea condiționată a lui Stancu, iar DNA Galați a formulat contestație. Numai că Tribunalul Galați a respins-o la data de 22 august, astfel că Stancu a fost lăsat să plece acasă. „Admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Galați. În temeiul art. 59 şi art. 60 din Codul Penal din 1969 cu aplicare art. 5 din Noul Cod Penal dispune liberarea condiţionată a persoanei-condamnate GHEORGHE- BUNEA STANCU din executarea pedepsei de 3 ani şi 8 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 35/2019 a Tribunalului Vrancea în baza căreia s-a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 50/2019. Atrage atenţia persoanei-condamnate GHEORGHE- BUNEA STANCU asupra dispoziţiilor art. 61 din Codul Penal din 1969 privind revocarea liberării condiţionate”, este soluția pronunţată de Judecătoria Galați.

Decizia finală s-a luat la Tribunalul Galați, după contestația formulată de procurorii anticorupție, și este următoarea: ” Respinge ca nefondată contestația formulată de Ministerul Public- Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Direcția Națională Anticorupție Serviciul Teritorial Galați împotriva sentinței penale a Judecătoriei Galați în dosarul 13419/233/2019 privindu-l pe condamnatul Gheorghe Bunea Stancu. Definitivă”.

Reamintim că, la data de 28 iunie, Curtea de Apel Galaţi a dat sentinţa finală în dosarul “Sportul”, acuzaţi fiind fostul preşedinte al CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, şi fostul director economic al instituţiei, Rusu Alina Daniela. Instanţa superioară i-a majorat pedeapsa lui Stancu, care, de la 3 ani cât primise la Tribunalul Vrancea, a încasat 3 ani şi 8 luni închisoare. Instanţa superioară l-a iertat pe Stancu de prejudiciul datorat statului. Faţă de directorul economic s-a menţinut soluţia primei instanţe, fiind vorba de achitare. Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale s-au prezentat la domiciliul lui Stancu şi l-au preluat în cătuşe, acesta fiind condus la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Acum acesta a scăpat.

Referitor la dosarul “Sportul”, reamintim că la începutul lunii august 2015, procurorii DNA Galaţi au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghe Bunea Stancu şi a directorului economic al CJ, Alina Daniela Rusu. Inculpaţii au fost acuzaţi de infracţiunile de abuz în serviciu şi conflict de interese, asta după ce au aprobat finanţarea a două cluburi sportive, SC Club Fotbal Brăila şi Asociaţia Handbal Club “Dunărea” Brăila, considerată ilegală de procurorii DNA. Dosarul a ajuns la Tribunalul Vrancea, unde s-a dat sentinţa în luna martie, când Stancu a primit 3 ani închisoare pentru conflict de interese şi a fost achitat pentru abuz în serviciu, inculpata Rusu Alina Daniela fiind achitată.
Categorie articol: 

Comentarii