Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gerul care s-a abatut asupra Poloniei a provocat moartea a 39 de persoane

Cel putin 39 de persoane au murit de frig in Polonia din cauza valului de aer polar s-a abatut de joia trecuta asupra tarii, numarul victimelor decedate de la inceputul iernii si pina in prezent ridicindu-se la 161, au anuntat autoritatile locale, citate de AFP.
"Bilantul de la inceputul iernii pina luni la miezul noptii este de 161 de persoane decedate din cauza frigului", a declarat un purtator de cuvint al politiei, Grazyna Puchalska. "Dintre victime, 67 nu aveau domiciliu stabil", a adaugat ea.
Marti dimineata, temperaturile au coborit la minus 35 de grade Celsius la Stuposiany (sud-est), fara insa a depasi recordul inregistrat in regiune in 1996, cind temperatura a coborit la minus 37 de grade Celsius.
Termometrele au afisat valori cuprinse intre minus 13 grade pe coasta baltica si minus 31 de grade in centru. La Varsovia, temperatura a coborit la minus 25 de grade la ora locala 6.00 (7.00 ora Romaniei).
Gerul a perturbat transportul in comun, numeroase autobuze neputind circula din cauza avariilor. Temperaturile scazute au mai provocat intirzieri importante in circulatia trenurilor in toata tara.
Peste 1.200 de scoli si 250 de gradinite de pe tot teritoriul tarii au fost inchise.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii