Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Germania a dat startul Cupei Mondiale

Germania a dat startul Cupei Mondiale de fotbal, cu o ceremonie de deschidere ce a imbinat folclorul bavarez, hip-hop-ul si gloriile balonului rotund, precum Pele, care a prezentat trofeul competitiei mondiale in compania fostului top-model Claudia Schiffer, informeaza AFP.
Spectacolul de numai 30 de minute a precedat meciul de deschidere Germania - Costa Rica, contind pentru grupa A a primului tur al competitiei mondiale.
Christian Stuckl, regizor la Teatrul popular din Munchen, a creat un spectacol in jurul mesajului universal "In vizita la prieteni" - laitmotivul organizatorilor - aducind un omagiu legendelor fotbalului si traditiei bavareze. A fost prezentata o Germanie multiculturala, pe teren regasindu-se atit dansatori imbracati in costume populare, cit si dansatori de hip-hop si reggae.
Un moment important al ceremoniei l-a reprezentat parada celor 164 de fosti campioni mondiali dintre cei 200 ramasi in viata care au raspuns favorabil invitatiei venite din partea FIFA de a fi prezenti la CM. Printre acestia s-au aflat fratii Jackie si Bobby Charlton, care au cistigat titlul mondial cu Anglia in 1966, fostul capitan al echipei Frantei care in 1998 a cistigat Cupa Mondiala, Didier Deschamps, precum si de selectionerul de atunci, Aime Jacquet.
Avind cinci titluri in palmares, nationala Braziliei a avut cea mai mare delegatie, formata din 55 de oameni.
In cadrul ceremoniei, Pele, triplu cistigator al Cupei Mondiale cu Brazilia, si Claudia Schiffer au purtat trofeul Cupei Mondiale, deschiderea oficiala a competitiei fiind anuntata de presedintele german Horst Koehler, care a fost insotit de presedintele FIFA, Joseph Blatter, si de presedintele Comitetului de organizare a CM, Franz Beckenbauer.
Singurul moment neplacut l-a reprezentat faptul ca cei 66.000 de spectatori prezenti pe Allianz Arena din Munchen au fluierat in momentul in care a fost pronuntat numele "FIFA".
La Cupa Mondiala participa 32 de echipe si se vor desfasura 64 de meciuri pe 12 stadioane din Germania.

Programul meciurilor de simbata de la Cupa Mondiala

Grupa B:
Anglia - Paraguay - ora 16.00 - la Frankfurt
Arbitri: Marco Rodriguez (Mexic) - Jose Luis Camargo (Mexic) si Leonal Leal (Costa Rica)
Trinidad - Tobago - Suedia - ora 19.00 - la Dortmund
Arbitri: Shamsul Maidin (Singapore) - Prachya Permpanich (Thailanda) si Eisa Ghuloum (Emiratele Arabe Unite)
Grupa C:
Argentina - Coasta de Fildes - ora 22.00 - la Hamburg
Arbitri: Frank de Bleeckere - Peter Hermans si Walter Vromans - toti din Belgia
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii