Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Georgia sustine ca Rusia se apropie de incheierea "purificarii etnice" in Osetia de Sud

Actele de "purificare etnica" efectuate de trupele ruse impotriva georgienilor din Osetia de Sud "aproape s-au incheiat", a declarat joi, in fata membrilor Consiliului Permanent al OSCE, ministrul georgian de Externe, Eka Tkeselasvili, citat de AFP.
"Procesul de purificare etnica din Osetia de Sud aproape ca s-a incheiat", a declarat Tkeselasvili in cursul unei reuniuni organizate la Viena.
De la inceputul conflictului cu Rusia, Guvernul de la Tbilisi a acuzat trupele ruse ca alunga etnicii georgieni din Osetia de Sud.
Seful diplomatiei franceze, Bernard Kouchner, a reluat acuzatiile formulate de presedintele georgian Mihail Saakasvili.
La 12 august, Georgia a depus o reclamatie la Curtea Internationala de Justitie (CIJ), acuzind Rusia de "purificare etnica" si incalcarea Conventiei internationale pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare rasiala".

Georgienii se roaga pentru tara lor, in urma interventiei ruse

Cetatenii georgieni s-au adunat in biserici pentru a se ruga pentru tara lor afectata de infringerea militara in fata Rusiei si secesiunea a doua dintre provinciile sale, relateaza Reuters.
Sute de credinciosi s-au adunat in bisericile georgiene pentru o slujba de trei ore oficiata de Patriarhul Ortodox Ilia al II-lea, pentru a marca Adormirea Maicii Domnului.
Acestia s-au inchinat de mai multe ori in timp ce clopotele au rasunat, marcind inceputul slujbei, iar un sobor de preoti purtind haine de sarbatoare au inconjurat biserica.
"Astazi ne confruntam cu o criza foarte puternica in Georgia. Cred ca incepe un mare razboi. Patriarhul ne-a recomandat sa ne rugam in fiecare zi", a declarat Usa Andguladze, un tinar in varsta de 25 de ani fara ocupatie.
Rusia a anuntat in aceasta saptamina ca recunoaste independenta regiunilor georgiene proruse Osetia de Sud si Abhazia.

Aleksandr Lukasenko crede ca Rusia nu a avut "de ales" in privinta Abhaziei si Osetiei de Sud - 2 -

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a declarat joi ca Rusia nu a avut "de ales" in privinta recunoasterii independentei republicilor separatiste georgiene Abhazia si Osetia de Sud, relateaza AFP.
"In situatia care s-a creat, Rusia nu a avut alta alegere morala decit sa sustina cererea popoarelor din Osetia de Sud si Abhazia", care solicitau recunoasterea de catre Moscova, "in confomitate cu textele internationale".
Amintind ca Belarusul este "cel mai sigur aliat" al Rusiei, Lukasenko a propus "elaborarea unei pozitii consolidate" in aceasta privinta.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii