Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Georgia Crăciun s-a oprit în sferturile de finală la Heraklion, în Grecia

* brăileanca a fost învinsă în trei seturi, 2-6, 6-3, 5-7, de Verena Melis, din Italia * la cel de-al doilea turneu, Crăciun a jucat numai în proba de simplu 

 

Tenismena Georgia Crăciun a rămas la Heraklion în Grecia și a participat la un alt turneu dotat cu premii de 15.000 de dolari. De data aceasta, sportiva sponsorizată de omul de afaceri Florin Cârligea, Georgia Crăciun, s-a înscris numai în proba de simplu, unde a fost cosiderată ca fiind favorita numărul 1 la câștigarea competiției. Brăileanca a câștigat primele două meciuri, dar a pierdut în sferturile de finală în fața unei jucătoare de 23 de ani, Verena Melis, din Italia. Melisa a câștigat primul set cu 6-2, iar Crăciun s-a impus cu 6-3 în cel de-al doliea, după ce a condus cu 5-1. Tenismena din Brăila a început foarte bine și setul decisiv, în care s-a distanțat la 3-1 la ghemuri și avea și seviciul. Însă perioada de inactivitate de aproape trei luni din acestă vară, când a trebuit să ia din nou o pauză forțată în urma unei accidentări la genunchi, și-a spus cuvântul. Jucătoarea din Italia a reușit să egaleze la 3-3. Georgia Crăciun a mai avut o perioadă bună în care a rstabilit egalitatea la 5-5, dar a pierdut următoarele două ghemuri, iar Verena Melis, favorita numărul 5, s-a impus în decisiv, cu 7-5.

Brăileanca a câștigat primele două meciuri. În primul tur, Georgia Crăciun a învins-o în două seturi, 6-4, 6-3, pe Eliz Maloney din Marea Britanie. Primul set a fost echilibrat. Fiecare jucătoare și-a valorificat serviciul până la 4-4. Iar ghemul al șaselea a fost cel mai lung. Brăileanca a avut 40-15 însă Maloney a reușit să egaleze la 40-40. Georgia Crăciun a avut avantaj în trei rânduri însă adversara sa a reușit să egaleze, apoi a venit rândul britanicei să aibă avantaj. De data aceasta, tenismena din Brăila a reușit să egaleze apoi să câștige acel ghem. De la 4-4, Georgia Crăciun a câștigat pe serviciul adversarei, apoi și-a valorificat propriul serviciu și s-a impus cu 6-4. Setul al doilea a fost mai scurt iar brăileanca s-a impus cu 6-3, diferența de valoare spunându-și cuvântul. În turul al doilea Crăciun a trecut tot în două seturi, 6-3, 6-4, de Dimitra Pavlou din Grecia. Un meci care s-a încheiat după o oră și 17 minute.
Categorie articol: 

Comentarii