Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Georgia Crăciun şi-a apărat titlul la Halep Dedeman Trophy

• brăileanca a învins-o, duminică, în finala de la Bucureşti cu 7-5, 6-2 pe  Laura Schaeder din Germania • victoria este cel mai frumos cadou pe care tenismena şi l-a făcut în ziua în care a împlinit 20 de ani

 

La câteva zile după ce a câştigat “Internationale Württembergische Damen-Tennis-Meisterschaften um den Stuttgarter Stadtpokal”, cu premii în valoare de 25.000 US, tenismena brăileană Georgia Crăciun şi-a apărat la Bucureşti titlul cucerit anul trecut la Halep Dedeman Trophy. La fel ca şi la prima ediţie care a avut loc în 2018, la cea de anul acesta brăileanca a fost premiată cu o cupă şi un buchet de flori, de Ilie Năstase. Acesta a fost cel mai frumos cadou pe care Georgia Crăciun şi l-a făcut duminică, exact în ziua în care a împlinit 20 de ani.

La turneul de la Bucureşti cu premii în valoare de 15.000 US Georgia Crăciun a trecut în două seturi, 6-2, 6-0, în primul tur, de românca Ştefania Selma, iar în turul secund a învins-o cu 6-3, 7-6, pe Miklova Barbora din Cehia. În turul al treilea şi în semifinale, brăileanca a avut adversare din Rusia. Astfel, în sferturi Crăciun a trecut lejer, 6-1, 6-2 de Maria Shusharina, iar în semifinale a învins-o la fel de repede, 6-1, 6-0, pe Valeriya Urzhhumova.

Georgia Crăciun a disputat finala turneului cu Laura Schaeder din Germania. În primul set, nemţoaica a condus cu 5-2, însă brăileanca a avut o revenire spectaculoasă, a egalat la 5-5 şi s-a impus cu 7-5. Setul al doilea a fost la discreţia Georgiei Crăciun, care s-a impus cu 6-2 şi şi-a apărat titlul cucerit anul trecut.

Miercuri şi joi, la meciurile brăilencei a asistat şi omul de afaceri Florin Cârligea, cel care îi asigură tenismenei banii necesari pentru participarea în competiţii. Cârligea nu a putut asista la ultimele partide însă a ţinut legătura telefonic cu tatăl sportivei.

“Mă bucur foarte mult că mi-am apărat titlul cucerit anul trecut la prima ediţie şi totodată mi-am făcut cel mai frumos cadou în ziua în care am împlinit 20 de ani. Mă simt din ce în ce mai bine fizic şi sper să merg pe aceeaşi linie la turneele la care voi participa”, ne-a declarat Georgia Crăciun.

Brăileanca a primit un wild card pentru a putea participa, în proba de dublu, alături de Irina Fetecău, la BRD Bucharest Open, apoi din 24 iulie, împreună cu Ilona Ghioroaie, va reprezenta România la un turneu internaţional de tenis care se va desfăşura la Hamburg şi unde vor participa jucătoare U21 din mai multe ţări din Europa.
Categorie articol: 

Comentarii