Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

George Dan, medaliat cu aur la tineret

* pugilistul brăilean l-a învins în finală pe Iura Cureleac de la Dinamo București

 

Brăileanul George Dan a câștigat toate meciurile pe care le-a avut de disputat la Cupa României la box pentru tineret și a cucerit medalia de aur. După ce l-a învins pe Dănuț Vătășoiu, pugilistul pregătit de George Perțea trebuia să boxeze în semifinale cu George Boruga de la CSM Bacău, însă adversarul său a acuzat probleme medicale și nu s-a prezentat la acest meci. Astfel că, la Cupa României rezervată tineretului, finala categoriei 81 kg s-a disputat între brăileanul George Dan și Iura Cureleac de la Dinamo București. Pugilistul brăilean s-a autodepășit și a câștigat meciul și implicit medalia de aur.

“Au fost competiții reușite. Un început de an foarte bun pentru George Dan, component al Centrului Olimpic. Așteptăm cu încredere următoarele competiții, iar Brăila se va regăsi în continuare printre orașele care vor organiza campionate de box în 2021. Mai avem copii care pot urca pe podium și mă refer la Eduard Mușat, campionul de anul trecut de la cadeți și la Albert Dănilă. Sunt sportivi care vor face performanță. Mulțumesc tuturor celor care au fost lângă noi în organizarea acestor competiții și în special Jandarmeriei și Poliției Locale”, ne-a declarat antrenorul George Perțea.

“Ca de obicei, CSM Brăila s-a achitat cu brio de sarcinile organizatorice. Din păcate, am avut puțini sportivi în competiții, la campionatele naționale sper să avem mai mulți în concurs și pe podium”, a punctat antrenorul Cristian Bălan.

Cele două Cupe au reprezentat și un criteriu de selecție pentru loturile naționale ale României, în vederea mondialelor și europenelor de box pentru tineret din acest an.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii