Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geoană afirmă că Senatul nu s-a opus înfăptuirii justiţiei

"Senatul României va continua să fie un partener serios al Comisiei Europene şi va căuta să rezolve cu maximă celeritate toate recomandările Comisiei care ţin de competenţele sale constituţionale. Obiectivul nostru este de a contribui la crearea tuturor condiţiilor pentru ridicarea în 2012 a Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) în domeniul justiţiei şi afacerilor interne", susţine Geoană.
Preşedintele Senatului mai apreciază că "ridicarea MCV nu va fi doar semnul însănătoşirii justiţiei din România, ci şi un pas important în consolidarea României ca stat membru al Uniunii Europene".
"În Senat există voinţă politică atât pentru reforma sistemului judiciar din România ca serviciu public, cât şi pentru lupta împotriva corupţiei. Din poziţia de Cameră decizională în chestiuni care privesc justiţia, Senatul şi-a îndeplinit atribuţiile legate de adoptarea legilor necesare modernizării şi eficientizării sistemului de justiţie. Mai mult, în această legislatură, Senatul României nu s-a opus niciodată înfăptuirii justiţiei şi a dat aviz pozitiv tuturor cererilor Ministerului Justiţiei şi ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie legate de anchetarea sau reţinerea unor demnitari", mai spune Geoană în comunicatul citat.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii