Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Generatia de azi, teatrul de miine"

- Care sint planurile teatrului pentru perioada urmatoare?
- Am inceput repetitiile la un spectacol dupa un text de Georges Feydeau. O comedie bulevardiera in directia de scena a domnului Alexa Visarion. Incercam sa facem din vodevil un spectacol de arta, in sensul unei reinventari a mijloacelor de comedie. Preconizam ca premiera acestui spectacol sa aiba loc in a doua jumatate a lunii ianuarie 2007. L-am invitat pe domnul Alexa Visarion, avind deja experienta a trei spectacole pe care le-a lucrat in teatrul nostru: "Familia", de Dina Cocea, "Tararabumbia", dupa Anton Pavlovici Cehov, si "Steaua fara nume", de Mihail Sebastian, dar si certitudinea ca vine cu o energie de care avem din cind in cind nevoie pentru a reinventa acea creativitate care nu-ti da voie sa fii doar "executant de roluri". Intilnirea cu aceasta personalitate a lumii teatrale contemporane este fundamentala pentru toate generatiile de creatori.
- Tinerii regizori, scenografi mai fac parte din planurile de viitor?
- Ne propunem sa luam ca parteneri in nasterea viitoarelor noastre spectacole tineri regizori si scenografi, studenti in anii terminali la Universitati de Arta, care sa stimuleze creativitatea noastra, dar si nevoia de inedit prin prospetimea gindului si ingeniozitatea aplicatiei. Proiectul se va numi "Generatia de azi, teatrul de miine", va fi coordonat de domnul Alexa Visarion, iar amanuntele le vom dezvalui intr-o conferinta de presa pe care o vom organiza la inceputul saptaminii viitoare.
- Ce spectacole oferiti brailenilor in aceasta saptamina?
- Sfirsitul acestei saptamini va fi marcat de doua spectacole importante ale teatrului nostru. Vineri, 24 noiembrie, ora 19:00, vom prezenta la sala Studio "Tablia de la marginea patului", de Mimi Branescu, in regia lui Radu Nichifor. Vorbind despre barbatii din viata lor, cele trei personaje feminine cumuleaza calitatile pe care ar trebui sa le aiba femeia ideala: sensibilitate, fragilitate, vulnerabilitate, apoi inteligenta, umor si superioritate, dar si dezinvoltura si spontaneitate cu care infrunta cele mai stranii situatii. Simbata, 25 noiembrie, si duminica, 26 noiembrie, ora 18:00, are loc spectacolul "Visul unei nopti de vara", de William Shakespeare, directia de scena Victor Ioan Frunza.




Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii