Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geamantanul cu presupusa bombă fusese aruncat la gunoi

În urma cercetărilor, poliţiştii brăileni l-au identificat pe proprietarul geamantanului cu haine găsit pe B-dul Dorobanţilor, în care s-a presupus că ar fi existat o bombă. Omul îşi aruncase bunul la gunoi, în urmă cu circa o lună de zile, fără să se gândească vreun moment că acesta va pune pe jar autorităţile.
Poliţiştii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au dat de urma brăileanului care aruncase geamantanul buclucaş, cu bunurile din interior, la gunoi. Acesta a lăsat bagajul în faţa imobilului său, pentru a fi ridicat de operatorul de salubritate, şi nu ştie cum a ajuns pe Bulevardul Dorobanţilor. Toate bunurile au fost restituite acestei persoane.
Reamintim că în ziua de 1 iunie, la orele 15.55, ofiţerul de serviciu de la IPJ Brăila a fost sesizat telefonic, prin apelul de urgenţă 112, de o brăileancă, cu privire la faptul că pe Bulevardul Dorobanţilor, pe trotuarul dintre blocurile C2 şi C4, se află abandonat un geamantan suspect. Imediat la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Biroului Ordine Publică pentru Mediul Urban, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Braila şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, personal de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi specialişti de la Brigada Antitero din cadrul Serviciului Român de Informaţii Brăila. S-a asigurat zona prin blocarea circulaţiei pietonilor şi vehiculelor, timp în care echipa pirotehnică a SRI a verificat, prin metode specifice, geamantanul în cauză. În final s-a stabilit că în acesta se află un alt geamantan cu mai multe obiecte vechi de vestimentaţie, nefiind găsite materii sau dispozitive explozive.
Categorie articol: 

Comentarii