Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gaze naturale ieftine din Rusia, cu o condiţie

"România ar putea importa gaze naturale din Rusia la un preţ mai scăzut dacă vor fi importate cantităţi mai mari, dar propunerea trebuie să vină din partea României către Gazprom. România trebuie să vină cu o propunere, depinde de ce pas face România", a afirmat Igor Sidorov, care participă la Reuniunea Ministerială a Miniştrilor Economiei din Statele Membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).
Oficialul rus a precizat că renunţarea la intermediari în importurile de gaze naturale nu ar ajuta România în obţinerea unui preţ mai scăzut.
"România era rău platnică, dar, după ce au apărut intermediarii, România şi-a onorat obligaţiile de plată. Actuala schemă, însă, satisface toţi partenerii, inclusiv pe România. Dezbaterile parlamentarilor pe tema soluţiei de a renunţa la intermediari pentru obţinerea unui preţ al gazelor naturale mai scăzut este o dezbatere politică, întreţinută pentru popor. Dacă România vindea Distrigaz Sud către Gazprom, care a vrut să o privatizeze, România ar fi avut un preţ mai bun la gaze", a mai spus Igor Sidorov.
Reprezentantul Ambasadei Rusiei a declarat, totodată, că preţul gazelor naturale ar putea fi mai mare sau mai mic de 500 dolari pe mia de metri cubi la finalul anului 2011, în funcţie de evoluţia preţului petrolului.
"Depinde de situaţia din Libia. Dacă acolo va fi o situaţie mai grea, şi preţul va mai creşte", a explicat oficialul rus.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii