Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gata cu vorba lungă în şedinţele de CJ Brăila. Discursuri cronometrate

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac susţine că are de gând să schimbe puţin foaia în ceea ce priveşte libertatea de manifestare a consilierilor opoziţiei în cadrul şedinţelor lunare • acesta susţine că se întrece limita bunului simţ în şedinţe şi că are de gând să respecte cu stricteţe regulamentul de funcţionare al CJ Brăila, chiar la sugestia consilierilor PNL • mai mult, Chiriac susţine că nu are de gând să mai răspundă vreodată criticilor opoziţiei, ci va răspunde strict întrebărilor jurnaliştilor pe care îi consideră „adevărata opoziţie”

 

Şeful CJ Brăila, Francisk Chiriac vrea să schimbe foaia în ceea ce priveşte modul în care se derulează şedinţele lunare, în special prin limitarea contrelor interminabile cu cei de la PNL. Acesta a afirmat că, din punctul său de vedere, multe dintre comentariile consilierilor liberali sunt pe lângă subiectele de pe ordinea de zi, sau se ajunge chiar la atacuri la persoană, lucru pe care nu îl mai poate permite. Plecând de la sugestia consilierului judeţean PNL Ovidiu Nechita de a respecta la sânge regulamentul de organizare şi funcţionare al CJ Brăila, Chiriac susţine că are de gând să îşi schimbe modul de abordare de până acum.

„Regulamentul de organizare şi funcţionare a CJ Brăila, aprobat prin hotărârea 91 din 31 mai 2016 a fost votat de toţi consilierii la acea vreme, unii dintre ei din opoziţie. Vă spun că eu, din bun simţ, am zis să nu mergem efectiv pe regulament, pentru că toată lumea are dreptul de a discuta, de a vorbi. Dar prin acest regulament mi se oferă şi anumite drepturi pe care nu le-am încălcat. Ba dimpotrivă, o să vă citesc ce scrie la articolul 69, aliniatul 5: «Preşedintele Consiliului Judeţean va permite oricând unui consilier judeţean să răspundă într-o problemă de ordin personal atunci când a fost nominalizat de un alt vorbitor». La aliniatul 4 spune în felul următor: «Preşedintele CJ va urmări ca participarea dezbaterilor să se facă din partea tuturor grupurilor de consilieri judeţeni. În cazul unor probleme deosebite, se va aloca un anumit timp fiecărui grup de consilieri în funcţie de mărimea acestuia». Sincer vă spun, dacă vă aduceţi aminte, pentru că aţi participat la toate şedinţele de CJ, timpul cel mai mare alocat a fost al opoziţiei. Dar din păcate, după cum aţi observat, a fost folosit pe dinafara tuturor proiectelor de hotărâri. Nici măcar nu au venit cu amendamente. Doar cu subiecte care văd că le plac foarte mult în ultima vreme, de cancan. Şi vă spun că am luat hotărârea, ţinând cont că aceste subiecte de cancan nu mă caracterizează pentru că sunt un om cerebral, echilibrat şi prins în realitatea cotidiană, să nu mai răspund, pentru că deja s-a ajuns prea departe. Să îi lăsăm să rămână în bălăcăreala şi în mocirla în care se află”, a afirmat Chiriac.

Mai mult, sursa citată susţine că nu va mai răspunde provocărilor PNL-iştilor, ci că are de gând să dea curs doar întrebărilor venite din partea jurnaliştilor, pe care îi consideră „adevărata opoziţie”.

„Este ultima oară când mai fac vreun comentariu asupra acestor subiecte de cancan. De astăzi, dumneavoastră sunteţi opoziţia. Consider că dumneavoastră puteţi relata opiniei publice lucrurile reale şi mi se pare mai corect să procedez aşa. Eu cred că s-a ajuns prea departe cu declaraţiile lor şi cu anumite subiecte imaginare”, a conchis şeful judeţului.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii