Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garda de Mediu Brăila a dat amenzi de peste opt miliarde lei vechi

De la începutul anului şi până la jumătatea lunii august, comisarii Gărzii de Mediu Brăila au aplicat, pentru încălcări ale legislaţiei de mediu, 54 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 886.000 lei (8,86 miliarde lei vechi n.n.), şi 31 de avertismente. Cele mai multe sancţiuni - în număr de 47 - au vizat persoane juridice, doar şapte fiind aplicate unor persoane fizice.
Cele mai mari amenzi au fost încasate de SC "Complexul de Porci" Brăila SA. Firma patronată de Gheorghe Caruz a primit două sancţiuni, în valoare totală de 125.000 lei, pentru că nu îşi respectă angajamentele de mediu şi nu explotează şi întreţine corespunzător sistemul de evacuare a dejecţiilor din incinta fermei de la Baldovineşti.
Amenzi substanţiale au primit şi două firme responsabile pentru o gravă poluare cu mercur pe raza municipiului Brăila. În luna martie a acestui an s-au scurs nu mai puţin de şapte kilograme de mercur, pe străzile Iezerului şi Eroilor din cartierul Vidin, dintr-un utilaj scos din uz, care era transportat către un centru de colectare fier vechi. Accidentul a fost provocat pe fondul încălcării legislaţiei de mediu, ce prevede ca substanţele periculoase să fie colectate de firme specializate, înainte ca utilajele casate să fie valorificate ca deşeuri metalice. Pentru neregulile depistate de comisarii de mediu, SC TIAB SA, agenţia Brăila, de la sediul căreia a fost ridicat utilajul, a fost sancţionată cu 40.000 lei (400 milioane de lei vechi n.n.), iar SC "Tastrom 2" SRL, care îl transporta spre centrul său de colectare, de pe Str. Eroilor, a încasat o amendă de 50.000 lei.
Categorie articol: 

Comentarii