Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Garajele "Braicar" vor fi scoase pe bucăţi la licitaţie

Aşa cum au explicat surse din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Brăila soluţia spre care se va îndrepta instituţia este vânzarea pe active componente, cu menţiunea că nu va mai fi aplicată o nouă reducere a preţului de pornire, întrucât legislaţia nu permite o reevaluare care să ducă acest indicator sub 50% din preţul primei licitaţii. De altfel, acest prag a fost deja atins la cea de a treia încercare de valorificare a întreg grupului de active, după două reevaluări care au redus fiecare cu 25% preţul iniţial de pornire al licitaţiei. Astfel, la licitaţia de ieri oferta celor de la Finanţe era 6,52 milioane lei (exclusiv TVA) pentru întreg grupul, din care 4,74 milioane lei (fără TVA) pentru terenul de 32.288,29 mp şi circa 700.000 lei (fără TVA) pentru clădirea principală reprezentând hală de reparaţii şi garaje în suprafaţă de 2.593 mp.

Demersurile celor de la Finanţe au loc în contextul în care SC "Braicar" SA, aflată în subordinea Primăriei Brăila, este executată silit în contul unor datorii către bugetul de stat general consolidat de circa 9,8 milioane lei.

Reamintim că la licitaţia de la începutul lunii septembrie întreg grupul de active a avut un preţ de pornire de 9,791 milioane lei plus TVA, faţă de 13,05 milioane lei (fără TVA) preţul minim cerut la prima încercare de vânzare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii